![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 111 Pomógł: 0 Dołączył: 19.06.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jest to system newow z komentarzamii jednak nie dziala mam prosbe moglibyscie mi poprawic ten kod
![]() ![]() Od razu mowie ze jestem dosyc poczatkujacym uzytkownikiem wiec prosilbym o cierpliwosc ![]()
Ten post edytował Raffal 19.06.2006, 18:07:47 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Jak mądrze zadawać pytania - polecam, widać że Ci sie przyda. Co wg. Ciebie znaczy "nie działa"? Może opisz to niedziałanie. Wywala błądy? Jesli tak to jakie? Jeśli nie, to napisz że nie. Działa źle? Jak działa a jak miało działać?
2. Nadużywasz echo. Po co aż tyle? Poczytaj o konkatenacji. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 111 Pomógł: 0 Dołączył: 19.06.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tzn
pobieranie newsow dziala<br> wyswietla mi submit z id i nawet po nacisnieciu go wyswitlał mi prubne echo jednak gdy dodalem do tego pobieranie z bazy komentarzy i dodawanie nowych komentarzy cos sie zepsuło ![]() nie moge uruchomic systemu komentarzy..... bład wyswietla mi taki Parse error: syntax error, unexpected T_STRING, expecting ',' or ';' in /home/accounts_r/raffal/public_html/index.php on line 179 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zamień:
Na:
P.S. Podawaj, która lnia na listingu odpowiada tej z komunikatu o błędzie. |
|
|
![]()
|
|
gdzies w tym fragmencie ;] ciezko sie doliczyc
![]() juz wiem o co chodzi z naduzywaniem echo ale tam łatwiej mi bylo ze wzgledu na uzycie tez styli i polaczenie tych echo mogob by mi utrudnic pozniejsze zmiany;) a tak mam ładnie i przejrzyscie sorki za nie storsowanie nacznikow php juz wiem jak Ten post edytował Raffal 19.06.2006, 17:23:58 |
|
|
![]()
|
|
Zamień:
na:
I jak po tych dwóch zmianach? |
|
|
![]()
|
|
Parse error: syntax error, unexpected $end in /home/accounts_r/raffal/public_html/index.php on line 289
teraz taki mi blad wyskoczyl ale ta linijak to nie jest kod php ani nawet w poblizu go nie ma Juz naprawde nie wiem co moze byc zle zamieszczam wszystkie skrypty w php nie denerwujcie sie ale 2 dni szukalem tego bledu i juz nie mam pojecia:( ![]()
Ten post edytował Raffal 19.06.2006, 17:39:24 |
|
|
![]()
|
|
Stosuj wcięcia. Będziesz widział takie błądy.
Brakuje zamknięcia jednaj klamry. Której? Z wcięciami doskonale widać. |
|
|
![]()
|
|
w ktorym wierszu brakowalo mi klamry?? bo nie moge zajarzyc;)
mam wstawic jeszcze jedna w lini 66?? Ten post edytował Raffal 19.06.2006, 18:42:47 |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]() ![]()
|
|
no doszedlem do takiego momentu ze bledy nie wyskakuje ale petla while(pierwsza) ktora ma pobierac newsy z bazy nie dziala oraz pobieranie komentarzy po nacisnieciu buttona tez nie dziala:(
http://raffal.boo.pl
pomozcie prosze Ten post edytował Raffal 20.06.2006, 14:51:49 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
Jaki błąd wyskakuje? Jeśli żadne, to edytuj plik php.ini i poszukaj mniej więcej czegoś takiego
E_ALL przeczytaj, co jest napisane w okolicach tego i odkomentuj jedną z obsług błędów - najlepiej E_ALL Potem zobacz, czy wywala błąd - jak tak, to spróbuj go rozwiązać a jak nie będziesz mógł, to dopiero napisz na forum. -------------------- To think for yourself you must question authority and
learn how to put yourself in a state of vulnerable, open-mindedness; chaotic, confused, vulnerability, to inform yourself. Think for yourself. Question authority. |
|
|
![]()
|
|
Ja juz prubowalem na 1000 sposobow
błedu nie ma zadnego wysskakuje cos takiego http://raffal.boo.pl nie posiadam pliku php.ini mam szykly plik php ktory includuje w innym plik php |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 873 Pomógł: 152 Dołączył: 9.04.2006 Skąd: Berlin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po pierwsze daj:
$id2=mysql_query('select * from komentarze where id=\'' . $id .'\'') or die (mysql_error); zamiast $id2=mysql_query('select * from komentarze where id=' . $id ) or die (mysql_error); I pokaż mi struktóre bazy ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Po pierwsze daj: $id2=mysql_query('select * from komentarze where id=\'' . $id .'\'') or die (mysql_error); zamiast $id2=mysql_query('select * from komentarze where id=' . $id ) or die (mysql_error); I pokaż mi struktóre bazy ![]() Co za głupoty wygadujesz? Przecież jest dobrze a każesz "poprawić" na źle. ~Raffal nie poprawiej tego fragmentu, jest OK. No chyba że w bazie w polu id trzymasz stringi. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 873 Pomógł: 152 Dołączył: 9.04.2006 Skąd: Berlin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mhh, dlatego poprosiłem o struktóre bazy
![]() ![]() ![]() ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Zamiast od razu przewracać skrypt polecenien die() staraj się coś z niego jeszcze wyciągnąć. Na przykład to jaki błąd wystąpił.
|
|
|
![]()
|
|
struktura tabeli komentarze
---------------------------------------
tabela news
prosze was rozwiarzcie mi ten problem bo mnie juz pot zalewa przy tym dzialanie tego skryptu nie jest takie jakbym sobie rzyczył tzn nie dziala 1-petla while ktora pobiera wszystkie newsy i nie dziala pobieranie komentarzy .. prosze ![]() ![]() bład: You have an error in your SQL syntax. Check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'id #5' at line 1 Warning: mysql_fetch_row(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /home/accounts_r/raffal/public_html/sysnews.php on line 45 efekt wyszedł mi taki http:// raffal.boo.pl Ten post edytował Raffal 21.06.2006, 12:10:12 |
|
|
![]()
|
|
Mhh, w zapytaniach (mysql_) nie jestem expertem ale usuń or die() z każdego zapytania. Or die() sie raczej nie używai na samym dole daj echo mysql_error();
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
no to wlasnie zrobilem i wyskoczyl mi ten blad
to jest ta strona pokaze wam jeszcze raz ten kod po zmianach jakich dokonalem
Ten post edytował Raffal 22.06.2006, 13:04:24 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.06.2025 - 00:09 |