![]() |
![]() ![]() |
![]() |
-Gość_beata_*- |
![]()
|
Goście ![]() |
witam...
mam nastepujący działający skrypt (wrzucający do bazy dane z pliku, umieszczanego w tempach) moje pytanie jest: gdzie umieścic polecenie if (eregi ("^[a-z0-9_/@;']", $linia)) - chcę aby do bazy były wrzucane tylko znaki zawarte w nawiasie kwadratowym, czyli cyfry, litery oraz _/@. oto moj skrypt
probowałam różnych rozwiązań... niestety bez powodzenia Proszę o pomoc.... Beata |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 112 Pomógł: 20 Dołączył: 10.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
skrypt w takiej formie jak podałaś nawet nie działa... nie działa właśnie dlatego że brakuje tej jednej linijki :)
możliwośc jej wstawienia jest tylko jedna... pomyśl nad tym jeszcze :) Podpowiem ci, że kiedy spróbujesz uruchomić ten skrypt, parser zatrzyma jego wykonywanie i zwróci ci na ekran błąd. W komunikacie o błędzie będzie podany numer linii w której wystąpił błąd. I właśnie mniej więcej w tej linii musisz umieścić tę linijkę z kodem o którą pytasz :) powodzenia :) wygląda to na pytanie na zaliczenie :) jeżeli masz zaliczenie, to znaczy że uczyli cię tego przez co najmniej semestr. Musiałaś mocno nie uważać na zajęciach :) Ale, nie będę moralizował bo nie należę do tych co zawsze mocno uważają :) pozdr. |
|
|
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
Poradzilam sobie.... a tak na marginesie to tego akurat nie uczyli...
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat Podpowiem ci, że kiedy spróbujesz uruchomić ten skrypt, parser zatrzyma jego wykonywanie i zwróci ci na ekran błąd. W komunikacie o błędzie będzie podany numer linii w której wystąpił błąd. I właśnie mniej więcej w tej linii musisz umieścić tę linijkę z kodem o którą pytasz @siemakuba a zalozymy się ? ![]() ![]() jesli miales na mysli ten blok {....} bez podpietego do niego ifa, to php pozwala na wstawianie takich blokow do niczego jak gdyby nie podpietych -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 112 Pomógł: 20 Dołączył: 10.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat jesli miales na mysli ten blok {....} bez podpietego do niego ifa, to php pozwala na wstawianie takich blokow do niczego jak gdyby nie podpietych potwierdzam, pozwala :) masz jednak rację, wcześniej tego nie wiedziałem :) pozdr. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 01:35 |