![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 311 Pomógł: 1 Dołączył: 27.05.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
prosty skrypt który odczyta i poprostu pomniejszy fotki
wiem że jest dużo skryptów. ale nie znalazłem żadnego jaki by mi pasił. ja chce popostu aby odczytał folder image i wyświetlił jego zawartość na stronce wraz z miniaturkami fotek (miniaturki to oryginalne fotki, które wyświetlane będą w np width=30 ) a wszystkie skrypty tworzą pomniejszone now pliki kopiują robią cuda. ja tego nie potrzebuje. Może macie jakiś pomysł jak to zrobić? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przejrzyj dział Gotowe skrypty php -> Algorytmy, klasy, funkcje
Znajdzisz tam funkcje do generowania miniaturek. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 311 Pomógł: 1 Dołączył: 27.05.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tak. czytałem to. ale nie oto mi chodzi.
Ja nie chce mieć nowych plików zminiaturyzowanych poprostu fotki o normalnych rozmiarach mają być wyświetlane width=80 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No ale w czym problem?
Możesz to zrobić na chama w HTML, zmniejszając ich wymiary:
Albo generować miniaturki za pomocą php: thumb.php
|
|
|
![]()
|
|
no tak ale ja mam ok 1000 fotek
ręczna robota odpada |
|
|
![]()
|
|
Jak masz 1000 fotek to powinieneś napisac sobie skrypt (lub skorzystać z jakiegoś narzędzia na przykład AcdSee) i wygenerować sobie wszystkie miniaturki.
A potem wyświetlać je po prostu na stronie. |
|
|
![]()
|
|
no właśnie po całym dniu czytania musze przyznać, że masz racje. szkoda czasu. ale polecam "irfanview" (darmowy i tworzy prostą stronke html) acdsee robi stronke w javie i troche ciążko zgrać ją z własną strnką.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 29.06.2025 - 21:11 |