![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 271 Pomógł: 4 Dołączył: 5.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam taki problem, który właściwie nie wiem czy i ewentualnie jak da sie ominąć.
Mam pliki zależne od wersji językowej i w zależności od wersji odpowiedni plik jest includowany. W pliku, który includuje potrzebuje do zmiennych wpisać wartość zdefiniowanej stałej. Czy jest to wogóle możliwe. Chyba troche zamotałem.. szybki przykład: plik pol.lng.inc.php
plik x.php
Czy wogóle jest możliwe takie przypisanie wartości stałej do zmiennej?? -------------------- created by chomiczek
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Oczywiście że jest to możliwe.
Twój przykład jest poprawny, o ile plik inc/pol.lng.inc.php faktycznie został dołączony. Wywal małpę z przed include() bo coś mam wrażenie że ten plik w ogóle się nie includuje. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 271 Pomógł: 4 Dołączył: 5.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- created by chomiczek
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 984 Pomógł: 41 Dołączył: 16.03.2002 Skąd: Płock Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
uzywaj require" title="Zobacz w manualu php" target="_manual - bedziesz wiedzial czy plik zostal bezblednie dolaczony Ten post edytował em1X 18.06.2006, 13:34:52 -------------------- eh, co polska wódka to polska wódka
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 29.06.2025 - 12:29 |