![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 422 Pomógł: 0 Dołączył: 14.12.2005 Skąd: Wałbrzych Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam problem... pisze sobie dla wprawy taki miniskrypcik oparty na advAJAX i scriptaculous jednak napotkalem problem
efekt nie jest wykonywany ..... ( delete_row ) Wyrzuca: Kod Błąd: nie znaleziono elementu Plik źródłowy: http://127.0.0.1/~other/ajax/ajax.php?act=delete&id=1&_uniqid=8031394756 Wiersz: 1, Kolumna: 1 Kod źródłowy: ^ i Kod Błąd: Effect is not defined Plik źródłowy: http://127.0.0.1/~other/ajax/ajax.php# Wiersz: 12 co robie zle ? -------------------- Postura wielka i morda wredna, jestem Balon, kozak z osiedla !
bzdury.pl - Królestwo rozrywki |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 124 Pomógł: 0 Dołączył: 26.10.2004 Skąd: Rybnik Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
po pierwsze, skoro uzywasz prototype i scriptacoluous to po co do tego dodajesz jeszcze adAJAX? przeciez w prototype jest bardzo dobrze rozwiazane wsztstko co zwiazane z AJAX'em...
Kod function delete_row( id ) { new Ajax.Request('ajax.php',{ method:get, parameters:'act=delete&id='+id, onSuccess: function(obj) { Effect.Fade( 'row_'+id ); return false; } }); } function load() { $( 'container' ).innerHTML = '<center>Loading..</center>'; new Ajax.Updater('container','ajax.php',{parameters:'act=get',method:'get'}); } u mnie działa, nawet z efektem... spróbuj może prototypem, a nie advAJAX'em -------------------- Hardware: Celeron 3.06, 512 MB DDR
Software: Apache 2.0, MySQL 4.0, php 4.3.1, Zend 5.1, Firefox |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 422 Pomógł: 0 Dołączył: 14.12.2005 Skąd: Wałbrzych Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tyle ze jak chcialem sie nauczyc prototype to nigdzie nie moge znalezc prostego manuala ktory pokazuje podstawowe funkcje
-------------------- Postura wielka i morda wredna, jestem Balon, kozak z osiedla !
bzdury.pl - Królestwo rozrywki |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 124 Pomógł: 0 Dołączył: 26.10.2004 Skąd: Rybnik Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- Hardware: Celeron 3.06, 512 MB DDR
Software: Apache 2.0, MySQL 4.0, php 4.3.1, Zend 5.1, Firefox |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 04:45 |