![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
Chiałem zapytać, czy ponizsze teoretyczne rozwiązanie jest sensowne.
1. Używam simplexml_load_string() 2. Mam klasę ze składowymi o takiej samej nazwie jak tagi w pliku XML 3. Na podstawie obiektu simplexml przypisuję składowym wartości (odwzorowanie); Mam obiekt składający się ze składowych w których mam wartości z pliku XML. Napisałem taką klasę i chciałem użyć jako podobiektu obiektu klasy Registry. używać tak;
w założeniu nie chcę tam trzymać informacji krytycznych, a jedynie informacje takie jak autor, nazwa aplikacji, wersja, ewentualnie komunikaty błędów. czy to ma sens, czy jest juz bezsensownym używaniem XML'a na siłę? Dzięki za podpowiedzi. -------------------- To think for yourself you must question authority and
learn how to put yourself in a state of vulnerable, open-mindedness; chaotic, confused, vulnerability, to inform yourself. Think for yourself. Question authority. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 83 Pomógł: 0 Dołączył: 31.03.2002 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A nie lepiej trzymać takie dane po prostu w wielokrotnie zagnieżdżanej tablicy, imitującej XML? Na pewno szybciej się będzie ładować. To się sprawdzi lepiej, jeśli nie zamierzasz odczytywać XML'a w języku innym niż php.
Ten post edytował msulik 17.06.2006, 01:07:12 -------------------- misiu | chór
"Zdeterminowany programista potrafi stworzyć fatalny kod w każdym języku" Allen Holub |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
Cóż. Masz 100% racji, ale niesiony falą popularności tego formatu zastanawiałem się, czy nie warto z niego skorzystać. W końcu stanęło na tym, że udostępniam interfejs obsługi XML, ale go nie implementuję. Mam na wszelki wypadek, gdyby trzeba było łatwo udostępnić te dane innej aplikacji.
-------------------- To think for yourself you must question authority and
learn how to put yourself in a state of vulnerable, open-mindedness; chaotic, confused, vulnerability, to inform yourself. Think for yourself. Question authority. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 29.06.2025 - 02:34 |