![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 311 Pomógł: 1 Dołączył: 27.05.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam taki formularz:
I skrypcik wysyłka: ?> Co zrobić aby php pilnowało aby były wypełnione pola z e-mail'em i symbolem, lub aby poprostu wszystkie pola były wypełnione? Jeżeli któreś wymagane pole jest puste ma napisac np "wpisz e-mail" i oczywiście nie wysyłać dopóki nie wypełni się wymaganych pól. ---------- Prosze pamietac o odpowiednim bbcode! -- dr_bonzo |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 1 Dołączył: 1.10.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej harbii
sory za takiego przeplatanca i wogole taki prymitywny kod ale dziala a chybba tylko to ci jest potrzebne. Dalem wszytsko do jednego pliku bo tak wygodniej operowac tymi bledami a nie tluc sie z przesylaniem errorow pomiedzy plikami. Zmien se lepiej wyglad tych errorow najlepiej dodaj klase w css i na tym wyswietlaj a nie tak jak ja zrobilem, i wogole proponowal bym ta 'validacje' napisac jeszcze w JS zeby klientowi nie zabierac zcsu i odrazu zeby mial pokazane co ma poprawic. Jak masz jakies inne wymagania co do tej 'validacji' to chyab dasz rade poprawic a jak nie to pisz.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 634 Pomógł: 14 Dołączył: 27.05.2006 Skąd: Berlin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat sory za takiego przeplatanca i wogole taki prymitywny kod ale dziala a chybba tylko to ci jest potrzebne. z tym sie nie zgodze, nie chodzi o to zeby tylko zrobic ale zeby zrobic to dobrze, pamietaj o tym a ci sporo w zyciu pomoze.... chodzi o to zeby kod nie byl dzirawy, wolny albo podatny na bledy... co do tego kodu co postowales, to sie nie czepiam ale sie czepiam do twojej filozofji Ten post edytował nasty_psycho 15.06.2006, 20:50:03 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 1 Dołączył: 1.10.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
heh nasty_psycho wcale niemam takiej filozofii
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 311 Pomógł: 1 Dołączył: 27.05.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
kurde wywala błąd
Notice: Undefined variable: error in c:\serwer\www\mk-jubiler\zamow.php on line 24 Notice: Undefined variable: error in c:\serwer\www\mk-jubiler\zamow.php on line 26 Notice: Undefined variable: error in c:\serwer\www\mk-jubiler\zamow.php on line 29 a w txtboxy mail i symbol wrzuca tekst: <br /> a w tresci : <br /> <b>Notice</b>: Undefined index: zamowienie in <b>c:\serwer\www\mk-jubiler\zamow.php</b> on line <b>31</b><br /> help. ![]() |
|
|
![]()
|
|
daj na poczatku
php poprostu wywala tz. uwage gdyz kazemy mu operowac na nieistniejacej zmiennej, tak jest tylko jak te zmienne $_POST niemaja wartosci (a raczej nei istnieja ![]() , no i przez to ze wypisuje ten blad to wcina sie w htmla przypadkowo sory ze tego nie zauwazylem wczesniej ale mam wylaczone E_NOTICE I E_WARNING Ten post edytował PHPSESSID 16.06.2006, 21:21:05 |
|
|
![]()
|
|
ok. błąd znikł
ale po wciśnięciu zamów otwiera mi się startowa stronka (bez znaczenia czy coś wpiszę czy nie) i gdzie wcisnąć from:... bo doczytałem ze w php.ini ale tam nie mam dostępu Ten post edytował harbii 17.06.2006, 00:44:07 |
|
|
![]()
|
|
Kod <form method="post" action="?"> daj w action sciezke do tego samego plikuKod $headers .= "cc:" . $_REQUEST["cc"] . "\r\n"; tak jak masz 'Cc', tak daj 'From:' czy tez 'Reply-To:' |
|
|
![]()
|
|
nie działa
![]() już jest ok wizualnie ale nie wysyła maili |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
A mail W OGOLE Ci dziala?
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Kod <form method="post" action="?"> daj w action sciezke do tego samego plikuKod $headers .= "cc:" . $_REQUEST["cc"] . "\r\n"; tak jak masz 'Cc', tak daj 'From:' czy tez 'Reply-To:' Gdzie konkretnie wpisać ten kod aby działał from? czy replay-to? Ten post edytował harbii 8.07.2006, 14:37:34 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 01:37 |