![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 43 Pomógł: 0 Dołączył: 7.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam sobie stronkie gdzie jest troche plikow php i w jednym mam opcje wyloguj z takim kodem:
a w tym pliku index.php mam na samym poczatku takowy kod:
a gdy nacisne guzik wyloguj dostaje error w pliku index.php: Warning: session_destroy(): Trying to destroy uninitialized session in c:\usr\krasnal\www\zaliczenie\index.php on line 4 Warning: session_start(): Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at c:\usr\krasnal\www\zaliczenie\index.php:4) in c:\usr\krasnal\www\zaliczenie\index.php on line 5" title="Zobacz w manualu php" target="_manual i nie specjalnie wiem co jest nie tak :/ |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 422 Pomógł: 0 Dołączył: 14.12.2005 Skąd: Wałbrzych Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zeby zniszczyc sesje, musi ona najpierw istniec... poza tym po co inicjujesz sesje zaraz po jej zniszczeniu... i wczesniej musisz skorzystac z unset" title="Zobacz w manualu php" target="_manual
-------------------- Postura wielka i morda wredna, jestem Balon, kozak z osiedla !
bzdury.pl - Królestwo rozrywki |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 43 Pomógł: 0 Dołączył: 7.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
session_start sie tam zaplatalo, mialo nie byc,
ae jak niby niszcze nieistniejaca sesje? mam ten plik index.php gdzie podaje login i haslo, to nastepnie jest przekazywane do jakiegos pliku a.php ktory sprawdza poprawnosc loginu i hasla i rozpoczyana jest sesja i jesli sie zgadza to przenosi funkcja header do pliku b.php w ktorym tez mam session_start i tam jest ta opcja wyloguj ktora klikam wiec jak moze byc sesja nierozpoczeta jak w pliku b.php klikne na Wyloguj? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 530 Pomógł: 0 Dołączył: 15.01.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sesja musi być zainicjowana... daj PRZED session_destroy() inicjowanie: session_start();
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
teraz ten error znikl, ale pojawil sie nowy gdy nacisnie wyloguj, i ponownie che sie zalogowac dostaje komunikat:
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 634 Pomógł: 14 Dołączył: 27.05.2006 Skąd: Berlin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
tez nie, on mi sie przyczepia konkretnie do funkcji header() ktora uzywam w linii 13
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 5.07.2025 - 08:33 |