![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 11.06.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wiem, że to nie suport jportalu, ale autor nie kwapi się do poprawy poważnego błędu więc liczę na waszą pomoc
![]()
Zamiana zapytania Cytat $query na coś takiego Pomogła by? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 112 Pomógł: 20 Dołączył: 10.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ja zmieniłbym raczej tak:
zmieniając to tak jak napisałeś, zapytanie zostanie zepsute i nie zostanie wykonane. pozdr. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 11.06.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
O jej masz racje nie działa
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 112 Pomógł: 20 Dołączył: 10.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat A czy będzie to bezpieczne ;> W manualu jest napisane że nie dotyczy '@' a tam jest ten znaczek Ale dzie napisali? No i gdzie ta @ jest? Nie rozumiem...A czy będzie bezpieczne? Zobacz co robi funkcja mysql_real_escape_string" title="Zobacz w manualu php" target="_manual - dodaje slashe do znaków specjalnych, które mogły by namieszać gdyby były użyte w niewłaściwy sposób. Na tyle cię to zabezpiecza. :) pozdr. |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
a czy to jest naprade tak ciezko sprawdzic samemu tudziez poszukac? Wiele napisano na ten temat.
Mówiąc krótko, nie da. Znaki specjalne będą poprzedzone slashem, nie zostaną więc zinterpretowane jako specjalne tylko jako normalny ciąg znaków, w tym przypadku wynik wyszukiwania nic nie zwróci, chyba że w bazie będziesz miał akurat coś jak ten string który próbujesz podstawić do szukania. pozdr. |
|
|
![]()
|
|
Właśnie czytałem dlatego się obawiam
![]() Cytat Notatka: mysql_real_escape_string() nie dodaje znaków unikowych przed % i _. I wielkie dzięki za pomoc ![]() |
|
|
![]()
|
|
wydaje mi się, że tu akurat znak % nie będzie problemem, ale apostrof ('), który kończy wzorzec i dzięki temu będzie możliwe dodanie UNION do zapytania.
możesz się uprzeć i dodatkowo dać np. ale wydaje mi się to zbędne. pozdr. Ten post edytował siemakuba 14.06.2006, 15:28:46 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czas przeniesc w odpowiednie miejsce -> Gotowe skrypty
-------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
Czyli ten apostrof, może sprawić, że zapytanie się wykona?
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 00:36 |