![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 574 Pomógł: 2 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam następujący problem.
Jest menu we flashu (kilka działów z obrazkami). Po kliknięciu w dany dział flash powinien się "przestawić" na zaznaczony obrazek z menu. Problem w tym, że nie wiem jak nazwiązać "rozmowę" z flashem. Jak możnaby generować plik xml'a w locie? Próbowałem includować oddzielny plik php z odpowiednią zmienna która generuje plik, ale wywala error (bo pojawia się problem z szablonem). Zapis pliku z danymi xml odpada, bo ktoś mógłby się wstrzelić czyjś stan w menu. Miał ktoś już taki problem? pozdr, -------------------- jQuery, JavaScript i CSS - porady, tutoriale
highlab.pl - blog o technologiach, nauce i programowaniu |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 112 Pomógł: 20 Dołączył: 10.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Problem w tym, że nie wiem jak nazwiązać "rozmowę" z flashem. Jeżeli dobrze zrozumiałem twoje intencje, to najprościej będzie ci dodawać parametr poprostu: wtedy zmienną param masz dostępną we Flashu przez Kod _root.param A to, że w tej zmiennej możesz sobie przekazać jaki obrazek flash ma wyświetlić, czy którą pozycję menu oznaczyć jako aktualną, to już przecież wiesz :) pozdr. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 72 Pomógł: 0 Dołączył: 26.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
aby oszczędzić sobie nerwów polecam zapoznać się z AMFPHP.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 402 Pomógł: 0 Dołączył: 20.01.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a ja jednak polecam nauczyc sie uzywac XMLa - wieksza swoboda. zwlaszcz ze nie zawsze bedziesz mial dostep do AMFPHP...
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 72 Pomógł: 0 Dołączył: 26.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
swododa być może- ale tylko po stronie flasha. php i XML to jedno wielkie nieporozumienie już chyba lepiej parsować stringi do tablic... AMFPHP to zupełnie inna jakość pracy.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 112 Pomógł: 20 Dołączył: 10.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
pozwolę się wtrącić w dyskusję, ale czy naprawdę do takiego prostego przekazania zmiennej trzeba operowac XMLem, że już nie wspomnę o AMFPHP? Trochę to z motyką na słońce IMHO. Owszem, tam gdzie danych wędruje dużo pomiędzy Flashem a serwerem trzeba się zdecydować na jakąś łatwą i sprawną metodę ich przesyłania, ale w takim przypadku?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 574 Pomógł: 2 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@siemakuba: dzięki bardzo. Dwóch flashowców męczyło się z tym i kombinowali przez 3 dni
![]() -------------------- jQuery, JavaScript i CSS - porady, tutoriale
highlab.pl - blog o technologiach, nauce i programowaniu |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 1 Dołączył: 1.10.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat <param name="movie" value="plikFlash.swf?param=value"> no git tylko ze gdy bedziesz zmieniac wartosc value to flash bedzie sie ladowac od nowa, moze w tym przypadku to niema roznicy ale tak na przyszlosc proponuje: w <object></object>
wewnątrz <embed>
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 1 Dołączył: 1.10.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no ta ale u mnei pod firefoxem bez embed nie laduje animacji
zreszta podalem rozwiazania dla 2 sposobow , czy to zle ze podalem dla embed tez ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
Cytat o ta ale u mnei pod firefoxem bez embed nie laduje animacji eetam nie ładuje :) przykład: pozdr. |
|
|
![]()
|
|
KLIK - nie trybi mi
![]() Zobacz zrodlo, ja pod ff niewidze animacji. : / mam kupe wirosow i trojanow ale to chyba nie powinno (az) tak znaczaca wplywac ^^ |
|
|
![]()
|
|
Ja też jej nie widze w twoim przykładzie...
A tu widzisz? (Kontrolka dźwięku na górze w okolicach dołu samochodu) http://www.avisa.com.pl/about.html Stąd jest podawany wcześniej przykład. pozdr. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.06.2025 - 09:35 |