![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 78 Pomógł: 0 Dołączył: 24.07.2003 Skąd: Bielsko-Biała Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam funkcje i plik php, w ktorym jest kod wyswietlajacy dajmy na to "Hello World!" Kiedy includuje ten plik:
Wtedy "Hello" wyswietlane jest w miejscu, w ktorym zostala zdefiniowana, a ja chcialbym, zeby mozna bylo zdalnie sterowac wyswietlana zawartoscia w taki sposob, jak przy uzyciu "return" Czy istnieje jakas funkcja, ktora zrobilaby to w mniej wiecej taki sposob:
Czy istnieje cos takiego? Z gory dziekuje za pomoc i pozdrawiam! -------------------- Pozdrawiam,
Szymon |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 240 Pomógł: 0 Dołączył: 18.01.2004 Skąd: rzeszów / kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 78 Pomógł: 0 Dołączył: 24.07.2003 Skąd: Bielsko-Biała Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wlasnie w ten sposob mam teraz i to nie jest to - jesli funkcja jest zdefiniowana na samej gorze pliku, a chcialbym, zeby zawartosc zostala wywolana w odpowiedniej tabeli mniej wiecej na dole strony to nie dziala jak nalezy, bo plik includuje sie tam, gdzie zdefiniowana jest funkcja - czyli na gorze, a nie w tabelce
Eksperymentuje tutaj z funkcjami Output Control (m.in. ob_get_contents()), ale jakos nie moge tego rozszyfrowac ![]() Dokladniej, za kazdym razem mam cos takiego: Cytat Array ( [0] => default output handler ) i nie wiem co dalej ![]() Ten post edytował Szymon 12.06.2006, 16:44:52 -------------------- Pozdrawiam,
Szymon |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 984 Pomógł: 41 Dołączył: 16.03.2002 Skąd: Płock Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
moze cos takiego? :/
-------------------- eh, co polska wódka to polska wódka
|
|
|
![]()
|
|
Kurcze, caly czas mam to samo:
Cytat Array ( [0] => default output handler )
-------------------- Pozdrawiam,
Szymon |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 984 Pomógł: 41 Dołączył: 16.03.2002 Skąd: Płock Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Podałem ci swój przykład a ty dalej sie przy swoim upierasz.
Jezeli tak cie juz ciągnie do bufora to:
-------------------- eh, co polska wódka to polska wódka
|
|
|
![]()
|
|
WIELKIE DZIEKI!!!
![]() -------------------- Pozdrawiam,
Szymon |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 112 Pomógł: 20 Dołączył: 10.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jeżeli w includowanym pliku masz php, który generuje jakiś kod HTML, możesz na końcu tego pliku dać poprostu return. Używając potem include, zwróci ci on swoją zawartość do zmiennej.
Jeżeli masz tam HTML, zrób z buforowaniem. pozdr. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 29.06.2025 - 10:17 |