![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 472 Pomógł: 8 Dołączył: 14.03.2004 Skąd: Rzeszów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam taki kawałek kodu: plik 1
plik2
kawalek klasy Image
W plik 1 z poziomu ajaxa chce wywolac metode del_foto, niestety wywala mi blad Cytat Fatal error: Image::del_foto() [<a href='function.Image-del-foto'>function.Image-del-foto</a>]: The script tried to execute a method or access a property of an incomplete object. Please ensure that the class definition "ADODB_mysql" of the object you are trying to operate on was loaded _before_ unserialize() gets called or provide a __autoload() function to load the class definition in D:\Apache2.2\htdocs\newsy\includes\user\image.class.php on line 15 linijka 15 to Cytat $result =$this->db->Execute($query);
Ten post edytował cornholio666 9.06.2006, 15:25:19 -------------------- I need TP for my bunghole!!!
Mój nowy przyjaciel - tytanowa płytka na stałe ------------------------------------------------------ AEGEE, kwiaciarnia rzeszów , notariusz rzeszów, zakład krawiecki rzeszów, paweł jakubowicz |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dolacz biblioteke Adodb przed session_start().
Nie przechowujesz chyba obiektow polaczen z baza w sesji?? I popraw tytul, wstaw " The script tried to execute a method or access a property of an incomplete object" lub fragment jak sie nie zmiesci. -------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 984 Pomógł: 41 Dołączył: 16.03.2002 Skąd: Płock Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zamiast ładowac obiektu do SESSION['db'] sprobuj wrzucic serialize($db_conn) - jednak musisz przedefiniowac wg wlasnych potrzeb metody __sleep oraz __wakeup w klasie ADO (specjalne metody wykonywane na obiektach w trakcie serializacji).
Odsyłam do manuala. Ten post edytował em1X 9.06.2006, 15:13:30 -------------------- eh, co polska wódka to polska wódka
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mechanizm sesji i tak uzywa serialize(), poza tym obiektow/struktur zdefiniowanych w php nie da sie serializowac (pisze w manualu).
-------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 984 Pomógł: 41 Dołączył: 16.03.2002 Skąd: Płock Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@dr_bonzo - a owszem, obiekty się da serializować.
Cytat("manual") When serializing objects, php will attempt to call the member function __sleep() prior to serialization Wyjątek: Cytat("manual") It is not possible to serialize php built-in objects Jedynie typu resource nie można. Cytat("manual") serialize() handles all types, except the resource-type Odsyłam do ciekawej lektury ![]() Serializacja w OOP edit: fakt, te serialize w moim przykładzie jest niepotrzebne ![]() Ten post edytował em1X 9.06.2006, 15:24:15 -------------------- eh, co polska wódka to polska wódka
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 472 Pomógł: 8 Dołączył: 14.03.2004 Skąd: Rzeszów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Nie przechowujesz chyba obiektow polaczen z baza w sesji?? No własnie chciałem żeby sie połaczyc raz. Ile czasu zabiera polaczenie sie z baza i wybranie bazy? Bo jak nie duzo to chyba łatwiej bedzie dolaczyc ta biblioteke... Tak czy tak poczytam o tym co napisał em1X. -------------------- I need TP for my bunghole!!!
Mój nowy przyjaciel - tytanowa płytka na stałe ------------------------------------------------------ AEGEE, kwiaciarnia rzeszów , notariusz rzeszów, zakład krawiecki rzeszów, paweł jakubowicz |
|
|
![]()
|
|
warto tak kombinować? chyba ze narzucono ci jakas mala ilosc polaczen do bazy.. nie ma tam jakiegos odpowiednika pernamentnego polaczenia? (jak np mysql_pconnect) ?
-------------------- eh, co polska wódka to polska wódka
|
|
|
![]()
|
|
em1X
Cytat poza tym obiektow/struktur zdefiniowanych w php nie da sie serializowac Cytat It is not possible to serialize php built-in objects Zgadza sie -- zle dobralem tlumaczenie "php built-in objects" ![]() cornholio666 Cytat Ile czasu zabiera polaczenie sie z baza i wybranie bazy? Zmierz -- microtime() -------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.06.2025 - 21:34 |