![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 85 Pomógł: 0 Dołączył: 18.03.2006 Skąd: Sosnowiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, zastanawiam się jak pobrać obrazek ze strony helion.pl który jest okładką książki która jest codziennie 30% tańsza? Chodzi mi o samo zdjęcie, ewentualnie wraz z linkiem do książki którą przedstawia zdjęcie. Ma ktoś jakiś pomysł?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 740 Pomógł: 15 Dołączył: 23.08.2004 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Moze wystarczy właczyć się w program partnerski.
-------------------- bigZbig (Zbigniew Heintze) | blog.heintze.pl
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 85 Pomógł: 0 Dołączył: 18.03.2006 Skąd: Sosnowiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pewnie by i wystarczyło, tylko że ja nie chce zamieszczać tego na swojej stronie www bo nie jest ona tematycznie związana z informatyką, natomiast często kupuję książki w helionie i chciałem tworzyć sobie stronę na dysku lokalnym gdzie będzie obok googli gdzieś w rogu wyświetlać się to zdjęcie. Potem wystarczy tylko jako startową i jestem na bierząco bez wchodzenia na helion.pl. Wiem, że zwykły tekst można pobrać za pomocą funkcji fopen() ale za zdjęcia nie wiem jak się zabrać:(
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 740 Pomógł: 15 Dołączył: 23.08.2004 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Obawiam sie ze bez wyrazen regularnych sie nie obejdzie. Co do obrazka to Ciebie interesuje adres tego obrazka a to jest tekst. W ktoryms ze wczesniejszych numerow phpSolution byl artykul na temat "podkradania" danych z innych stron. W omawianym przykladzie autor pobieral wartosci kursow walut.
-------------------- bigZbig (Zbigniew Heintze) | blog.heintze.pl
|
|
|
![]()
|
|
ok dzięki wielkie za za pomoc, będę próbował, jak mi się uda to napiszę tu rozwiązanie
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 597 Pomógł: 30 Dołączył: 19.02.2003 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
5 PLN się należy ![]() -------------------- Zapraszam na mój php blog, tworzenie stron.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 4.07.2025 - 10:34 |