![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 1.06.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Pisałem posta w innych działach, lecz tam nikt mi nie udzielił odpowiedzi - zajrzyj do manuala i tyle. Dlatego piszę tutaj pisząc tak prosto że już prościej chyba nie można. Czy jeżeli w pliku .htaccess zmienię adres strony z index.php na index.html RewriteRule ^index.html$ index.php " title="Zobacz w manualu php" target="_manual a na innej stronie mam link do strony index.php to czy klikając na ten link powinienem połączyć się ze stroną index.html czy ze stroną index.php ? A jeżeli ze stroną index.php, czy to oznacza że muszę zmienić ten link z index.php na index.html na "piechotę " ? Ten post edytował lubitel 9.06.2006, 11:24:13 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 109 Pomógł: 0 Dołączył: 10.06.2003 Skąd: Tarnobrzeg/Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sam wpis w .htaccess nie wystarczy
musisz sobie na stronie pozmieniac linki z php na html lub napisac jakis skrypcik, który automatycznie będzie to robił -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 1.06.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
OK, dzięki.
Tak myślałem. Chociaż z drugiej strony jaki jest sens mode_rewrite skoro trzeba i tak "grzebać" w php ? Podejrzewam że bardziej doświadczeni programiści mogą załatwić sprawę mod_rewrite bez mod_rewrite wykorzystując same php. Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 112 Pomógł: 20 Dołączył: 10.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod Chociaż z drugiej strony jaki jest sens mode_rewrite skoro trzeba i tak "grzebać" w php ? Przejrzyj sobie ten dział forum: Forum: Apache. Przejrzyj, co ludzie realizują dzięki mod_rewrite. Dla takiego zastosowania jak u ciebie to faktycznie użycie mod_rewrtite jest średnio celowe. pozdr. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 05:32 |