![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 27.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam taka funkcje ktora wyswietla z bazy w polu select wszystkie dane. Podaje jej $nazwe_zmiennej (jest to id z bazy) oraz $nazwe_bazy (nazwa bazy z ktorej biore dane) chce zeby wyswietlila mi w polu select wybrana pozycje (oznaczona jako selected) a w momencie gdy wybieram inna pozycje przesłała nowa pozycje do tablicy $_POST pod ta sama nazwa. Chce zrobic edycje a mecze sie juz 2 dzień i nie wiem w czym tkwi problem. Jak wyswietlam tablice $_post to pięknie ładnie wyswietla to co zczytało, tylko nie reaguje na zmiane. Oto funkcja: function &wydr_select_baza($nazwa_zmiennej,$nazwa_bazy) { $zapytanie = "SELECT * FROM ".$nazwa_bazy." ORDER BY ".$nazwa_bazy."_id ASC"; $wykonaj = mysql_query ($zapytanie); $nazwa_zmiennej2=""; echo "<select id=".$nazwa_bazy."_nazwa"." name=".$nazwa_bazy."_nazwa"." class=\"formy\">"; while ($wiersz=mysql_fetch_array ($wykonaj)) { if ($nazwa_zmiennej==$wiersz[$nazwa_bazy."_id"]) { $is_selected="selected"; $nazwa_zmiennej2=$nazwa_zmiennej; } else $is_selected=""; echo "<option ".$is_selected." value=".$nazwa_zmiennej2.">".$wiersz[$nazwa_bazy."_nazwa"]." -> ".$wiersz[$nazwa_bazy."_id"]."</option>"; } echo '</select>'; //return $zmienna1; } Ten post edytował bugesik 8.06.2006, 15:50:55 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 182 Pomógł: 0 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: piczu.info Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
a jak ma reagowac na zmiane jak nie ma zadnego formularza
-------------------- pozdrawiam :)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 07:03 |