![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 251 Pomógł: 13 Dołączył: 15.09.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam
mam taki kod php i mysql razem głównie chodzi mi o zmiane zapytania
próbowałem tak ale cos mi nie działa i nie wiem jak to zrobić poprawnie aby pobrać nazwe i ilość produktów danego producenta
-------------------- Everything should be made as simple as possible, but not simpler. - A.Eainstein
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 401 Pomógł: 5 Dołączył: 14.09.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeżeli dobrze zauważyłem to chodzi o wyliczenie ile produktów danego producenta znajduje się w bazie. W takim przypadku proponuję zmienić zapytanie na:
Można by jeszcze sprawdzić czy napewno te wszystkie złączenia są potrzebne, bo coś mi się wydaje, że niekoniecznie, ale nie znam struktury i szczerze mówiąc średnio by mi się chciało ją analizować. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 251 Pomógł: 13 Dołączył: 15.09.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dzieki za odpowiedz mniej więcej o to mi chodzi ale nazwa kategori musi zostac bo chcę osiagnąc taki efekt że w jednym zapytaniu wyciągam z bazy nazwe kategori i ilośc produktów jakie ma dany producent ( w sumie to sa trzy zapytania ) ale tylko do takiej postaci mi sie udało to uprościc na początku miałem ich coś koło 6 aby ten sam efekt osiągnąć
może to sie da jakoś usprawnic w obecnym kształcie działa ale jak sie da lepiej to bede wdzięczny za podpowiedzi co , jak i dlaczego ( cały czas sie ostro ucze php i mysla ![]() ~bendi - nie za bardzo rozumiem twoje zapytanie , nazwa kategori musi zostac bo jest potrzebna do wyświetlania jako link -------------------- Everything should be made as simple as possible, but not simpler. - A.Eainstein
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 22:38 |