![]() ![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 309 Pomógł: 0 Dołączył: 6.06.2006 Skąd: include('root/europe/ poland/szczecin.php'); Ostrzeżenie: (0%)
|
Witam serdecznie.
Nie potrafie rozwiązać problemu. Kiedy dopisuję do tabeli nową wartość, soruję tabelę wg. jakiejś zmiennej. Jak odczytać którą pozycję zajmuje mój nowy wpis po posortowaniu tabeli... ? Z góry dziękuję za pomoc. |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 171 Pomógł: 0 Dołączył: 17.12.2003 Skąd: Krakół Ostrzeżenie: (0%)
|
Musisz pobrać numer id według wpisów które dodałeś do bazy, innego sposobu chyba nie ma.
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 309 Pomógł: 0 Dołączył: 6.06.2006 Skąd: include('root/europe/ poland/szczecin.php'); Ostrzeżenie: (0%)
|
Mam takie zapytanie:
Co daje mi poprawny wynik. Jednakze jak to wyswietlic w php. Zaznaczam ze jestem raczkujący więc proszę o wyrozumiałość.
co dalej aby efekt koncowy byl mniej wiecej taki:
Z Góry Dziękuję Za Pomoc. Ten post edytował Amorph 7.06.2006, 22:35:16 |
|
|
|
| -Gość- |
|
|
Goście |
|
|
|
|
|
|
|
|
Alleluja.
Bardzo dziękuję za pomoc. (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif)
Zamiana imienia na zmienna powoduje wyswietlanie takiego komunikatu: Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource Mam błąd:
Jeszcze raz dzieki za pomoc. Ten post edytował Amorph 7.06.2006, 23:20:07 |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 186 Pomógł: 0 Dołączył: 23.09.2003 Skąd: Siemianowice Śląskie Ostrzeżenie: (0%)
|
Witam serdecznie. Nie potrafie rozwiązać problemu. Kiedy dopisuję do tabeli nową wartość, soruję tabelę wg. jakiejś zmiennej. Jak odczytać którą pozycję zajmuje mój nowy wpis po posortowaniu tabeli... ? Z góry dziękuję za pomoc. proponuje dodac kolumne id do tabeli - pewnie bedziesz juz ja miec :-) Nowo dodany wpis bedzie miec id ktore Ci zwroci MySQL:
majac id wprowadzonego rekordu mozesz sobie sortowac, i nie musisz wykonywac znowy niepotrzebnych zapytan do bazy w poszukiwaniu pozycji swojego rekordu. poczytaj mysql_insert_id |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 407 Pomógł: 1 Dołączył: 4.03.2003 Skąd: warszawa Ostrzeżenie: (0%)
|
A tak na prawdę jeżeli nie wykonujesz poprzez LIKE żadnego porównania to powinno to wyglądać tak:
Ten post edytował babejsza 16.06.2006, 09:56:27 |
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 21.12.2025 - 14:08 |