![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 190 Pomógł: 27 Dołączył: 23.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Musiałem skompilować mysql 5.x ręcznie bo binarki nie mają wkompilowanej obsługi kluczy obcych.
Podczas uruchamiania serwera Kod /usr/local/mysql/bin/mysqld_safe & Serwer się jakby uruchamia ale nie do końca. Nie wywala żadnego błędu tylko czeka na enter. Jeśli odpalę go Kod /usr/local/mysql/bin/mysql lub probuję wejśc na localhost i ze skryptu połączyć z bazą danych to otrzymuję komunikat: Cytat Can't connect to local MySQL server through socket /tmp/mysql.sock (2) Znalazłem wiele opisów tego problemu ale w żadnym nie ma jasno powiedziane co należy zrobić. Najlepiej opisany jest chyba tu http://www.tech-recipes.com/mysql_tips762.html ale u mnie w pliku /etc/my.cnf nie ma sekcji [mysql.server] user=mysql basedir=/usr/local/mysql a jak pozmieniałem reszte tak jak podali to wogóle pluł błędami Proszę o pomoc.. -------------------- ”Godzina nauki w życiu nowoczesnego apostoła jest godziną modlitwy.”
(św. Josemaría Escrivá, Droga, 335) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 17.06.2025 - 03:49 |