![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 72 Pomógł: 0 Dołączył: 7.08.2003 Skąd: czwa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jak odpalam apache pod win2000 (apache.exe) to wyskakuje cos takego
C:usrApache2bin>apache.exe (730048)Tylko jedno u┐ycie ka┐dego adresu gniazda (protokˇ│/adres sieciowy/port) jest normalnie dozwolone. : make_sock: could not bind to address 0.0.0.0:80 no listening sockets available, shutting down Unable to open logs jak odpalam nie przez dosa to okno sie odrazu zamyka ![]() Pomżecie? -------------------- Czy tak bedzie juz zawsze????
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 47 Pomógł: 0 Dołączył: 21.02.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
napisz netstat -na i sprzedz czy jakis serwis nie nasluchuje juz na porcie 80 (np serwer www windy) i jezeli tak to go wylacz.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 786 Pomógł: 0 Dołączył: 18.03.2002 Skąd: Wroclaw/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej
Cytat jak odpalam apache pod win2000 (apache.exe) to wyskakuje cos takego A jestes pewny ze apache nie chodzi - z teog co pamietam na 2000 apache instaluje sie domyslnie jako uslugi i startuje wraz z windows.
Wlacz tryb polecen (cmd w Menu Start/ Urucom) i wpisz Kod net start i zobacz czy nie ma tam aby apache na liscie.
Pozdrawiam -------------------- .. make web your home ..
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 72 Pomógł: 0 Dołączył: 7.08.2003 Skąd: czwa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zgadza sie , po uruchomieniu win 20000 odpala sie jeszcze jakis inny windowsowy serwer. Dzieki za pomoc. A tak wogole to zakladal ktos serwer na tych serwerach windowsowych bo tam tego jest cholernie dzo tylko ze nie mam pojecia od czego tam zaczac?
-------------------- Czy tak bedzie juz zawsze????
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 786 Pomógł: 0 Dołączył: 18.03.2002 Skąd: Wroclaw/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej
Cytat zakladal ktos serwer na tych serwerach windowsowych bo tam tego jest cholernie dzo tylko ze nie mam pojecia od czego tam zaczac? Przyznam sie - nie rozumiem pytania :| Strzelam: stawienia serwera www na windows nie tylko do zabawy? Prosze napisz co miales na mysli.
Pozdrawiam -------------------- .. make web your home ..
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 717 Pomógł: 0 Dołączył: 12.06.2002 Skąd: Wolsztyn..... Studia: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mi sie wydaje, ze jemu chodzi o to czy ktos sie bawil tym serwerem www, ktory jest standardowo z windowsem.
Ja sie nie bawilem i nie mam zamiaru ;] |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 1.07.2025 - 03:10 |