![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 240 Pomógł: 0 Dołączył: 18.01.2004 Skąd: rzeszów / kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam, realizował ktoś z Was taki efekt w js, chwytamy diva, przeciągamy go i upuszczamy z tym że pozycja upuszczenia ma sie dopasowac do szkieletu podzielonego na kilka kolumn tak jak jest to zrobione np. na startowym, sam efekt drag&drop jest mi znany nie wiem za to jak ugryźć tą kwestie dopasowania diva do szkieletu
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 112 Pomógł: 20 Dołączył: 10.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
robić nie robiłem, ale wydaje się to dość logiczne do ogarnięcia.
Musisz znać aktualną pozycję DIVa, którego masz w trybie Drag&Drop, mówiąc po ludzku "ciągniesz" go :) Musisz znać pozyjcę poszczególnych lini siatki, tudzież obszarów króre są ustaione jako coś w stylu "droppable", w sensie, że nie możesz tego DIVa upuścić gdziekolwiek, ale właśnie tam. No i cały czas badasz czy pozycja DIVa nie nakłada się z pozycją siatki / obszarów "droppable". Pogoogluj - znajdziesz raczej takie rzeczy. Zajszyj do bibliotek Prototype.js, Scriptaculous, Yahoo UI. może tam coś mają dla ciebie? pozdr. Ten post edytował siemakuba 7.06.2006, 18:46:51 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 374 Pomógł: 23 Dołączył: 3.06.2006 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
http://webdesign.bitmar.net/system
user: demo passwd: demo Tu jest chyba dokładnie to o czym mówisz... Pobaw sie i wygrzebaj co potrzebne. -------------------- Pomogłem? Podziękuj proszę klikając poniżej "POMÓGŁ" ;)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 453 Pomógł: 22 Dołączył: 20.09.2004 Skąd: Kraków - NH - Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zobacz na to: http://tool-man.org/examples/sorting.html
-------------------- Warsztat: Windows 7 Pro 64bit | Apache 2.2 | PHP 5.2 | MySQL 5.0 | PHPmyadmin 2.6.4
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 15:21 |