![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 426 Pomógł: 1 Dołączył: 2.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Zacząłem ostatnio pisać ORM i natrafiłem na problem przy zapisywaniu danych. Narazie rozwiązałem to tak:
$this->unique_field - to string który przechowuje nazwe pola głównego (czyli głównie id) $obj->fields - to tablica asocjacyjna gdzie klicze są nazwami kolumn a wartość, wartościami tych kluczy które zostana zapisane do bazy. $obj - to obiekt innej klasy (DataObject). Wydaje mi sie że trochę --[zmoderowane]-- sprawe z tymi przecinkami, ale chodzi mi głównie na wydajności. No i mam pytanie co by było lepsze czy zrobienie tak jak to zrobiłem w pętli foreach z tymi instrukcjami warunkowymi czy bawienie się tablicami (impode itd) aby prowidłowo wstwić przecinki. Pozdrawiam --- Zagwiazdkowane wulgaryzmy to nadal wulgaryzmy. Jak sie wysłowić bez tego nie potrafisz to nie wypowiadaj się publicznie. Jeszcze raz i bedzie ostrzeżenie. ~mike_mech |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 740 Pomógł: 15 Dołączył: 23.08.2004 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja tam uzywam implode. Tak naprawde implode to tez pentla tyle ze wyspecjalizowana i napisana w C a wiec wydajniejsza. Foreach jest bardziej elastyczne i uniwersalne, ale jesli mozna zastosowac bezposrednio gotowa funkcje php to moim zdaniem nalezy to zrobic.
-------------------- bigZbig (Zbigniew Heintze) | blog.heintze.pl
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 17:54 |