![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 203 Pomógł: 0 Dołączył: 10.06.2004 Skąd: Gliwice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mam problem, bo musze z tablicy typu: $_t[Alcatel][Logo_EMS][ile] = 3; wyciciągnąć nazwe 2 tablicy, czyli Logo_EMS. W jaki sposób to zrobić? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
A to jest bardzo skomplikowane zadanie. Aby najlepiej je wykonac należy zaczac od rownie skomplikowanego pierwszego kroku - manual:
1) Zestaw funkcji operujacacyh na tablicach 2) gdy juz zapoznasz sie zlinkiem, nalezy przeszukac funkcje tak, by znaleźć te, ktora ci odpowiada i dowiesz sie, ze to np. each 3) napisanie kodu z wykorzystaniem wlasnie poznanej funkcji 4) umieszczenie topicu na wlasciwym forum Z racji ze dzis poniedzialek, to ci pomoge w realizacji tych 4 kroków:
Na przyszlosc jednak prosze o odrobine wlasnej inwencji ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 203 Pomógł: 0 Dołączył: 10.06.2004 Skąd: Gliwice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Działa... ale tylko dla pierwszego elementu tablicy.
próbowałem z pętlą FOR i funkcja next, ale nic z tego. Mam taka strukturę tablicy:
Jak wyciągnąć z tego: Logo i SMS_graficzny ? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 984 Pomógł: 41 Dołączył: 16.03.2002 Skąd: Płock Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Najprosciej poczytac manual,
![]() ![]()
Ten post edytował em1X 9.06.2006, 09:42:49 -------------------- eh, co polska wódka to polska wódka
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 30.06.2025 - 10:32 |