![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 194 Pomógł: 2 Dołączył: 12.04.2004 Skąd: Częstochowa Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Czy ktoś z szanowynch forumowiczów spotkał się kiedyś z problemem zastosowania od góry jednego tła a od dołu drugiego
![]() ja własnie stanąłem przed takim problemem i nie wiem jak to zrobić. Może ktoś z was wie jak zrobić diva który trzymałby się zawsze dołu strony ![]() Będę wdzieczny za każdą wskazówkę. Ten post edytował dado 5.06.2006, 07:05:14 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 112 Pomógł: 20 Dołączył: 10.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a może inaczej, niech body ma takie tło jakie potrzebne ci na dole, a na górze zrób DIVa z innym? wydaje mi się że bez pozycjonowania tego DIVa, który ma być na dole, za pomocą JS wiele nie zdziałasz...
pozdr. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 086 Pomógł: 8 Dołączył: 10.12.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A możesz poczekać z tym problemem kilkanaście dni?
Kod html { background: url(dolne.png) repeat-x center bottom } body { background: url(gorne.png) repeat-x center top } Problem polega na tym, że takie rozwiązanie zamula Operę 8. Natomiast wersja 9 już sobie z tym radzi, ale wersja publiczna będzie dopiero za kilkanaście dni. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 194 Pomógł: 2 Dołączył: 12.04.2004 Skąd: Częstochowa Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
pomysł z divem na dole wydaje sie być całkiem całkiem. Żeby nałożyćna niego tabelkę muszę go dać jako absolute??
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 086 Pomógł: 8 Dołączył: 10.12.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
pomysł z divem na dole wydaje sie być całkiem całkiem. Żeby nałożyćna niego tabelkę muszę go dać jako absolute?? Kombinujesz.... Kod html { background: url(dolne.png) repeat-x center bottom } #main { background: url(gorne.png) repeat-x center top }
Ten post edytował Zajec 6.06.2006, 13:09:49 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 17:04 |