![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 16.09.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam taki kłopot przy pomocy funkcji mail() wysyłam wiadomości. Serwer z którego wysyłam jest na linuxie. Wskutek tego przychodząca wiadomość jest inaczej kodowana i tak np. brakuje enterów ( inne kodownaie znaku konca linii) oraz literki "ą" wszystkie inne polskie znaki są... Oto nagłówek jaki dołączam do wiadomości :
Czy ktoś umie temu zaradzić ? Drugie pytanie - nie chcę zaczynać nowego wątku - jeżeli mam plik w którym mam znacznik √ otwieram go freade'em i umieszczam jako tekst textarea to widzę nie √ a ptaszka (V) - jak zrobić żebym widział √ ? Otworzyć plik w innym trybie czy może istnieją do tego funkcje jakieś ? Dzięki za pomoc i pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Tresc w jakim kodowaniu wysylasz? Tez w ISO?
2: Chyba musisz robic str_replace. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 01:55 |