![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 33 Pomógł: 0 Dołączył: 11.04.2002 Skąd: Rzeszów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam dwie tabele typy i druzyny, w pierwszej mam liste meczy do typowania.
Mam w niej id, gosp_id, gosp, gosc_id, gosc gdzie gosp_id jest to id druzyny z tabeli druzyny i tak samo gosc_id Teraz przy dodawaniu meczy do tabeli typy jak brakuje druzyny w tabeli druzyny to moge wpisac ja recznie i wtedy dodaje ja w komorce gosp i gosc np. id | gosp_id | gosp | gosc_id | gosc 1 | 0 | France | 0 | Holland 2 | 2 | | 261 | i teraz nie wiem jak te dane wyswietlic tak zeby wyswietlalo mi zamiast gosp_id i gosc_id druzyne o tym id, oczywiscie jesli taka istnieje. Umiem to zrobic dla np tylko gosp_id i wtedy mam:
tylko jak to teraz zrobic dla dwóch (dla gosp_id i gosc_id) ? Dzieki za wszystkie odpowiedzi |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 401 Pomógł: 5 Dołączył: 14.09.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no chyba, że nie zrozumiałem i chodzi Ci o coś takiego:
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 33 Pomógł: 0 Dołączył: 11.04.2002 Skąd: Rzeszów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dobrze zrozumiales, chodzilo mi wlasnie o to pierwsze zapytanie i widze ze nawet nie bylem daleko od poprawnej odpowiedzi
![]() Dzieki |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 21:53 |