![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 124 Pomógł: 0 Dołączył: 8.05.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak w temacie. Poniewaz napotkalem kilka bledow podczas proby postawienia "w pelni" sprawnego servera postgresa. Mam PostgreSQL wer 7.1.x
1. Mianowicie czy ktos wie dlaczego po ogpaleniu phppgAdmina, logujac sie do bazy itd... rozwiajac liste po lewej stronie mam jedynie nazwe servera i db, a tabel mi nie rozwija i jest napisane ze " nie znaleziono obiektow" to raz... 2. Nie moge uzywac pgAdmin np III poniewaz mam za stara wersje psqla, dlatego moje pytanie w temacie... szukam nowszej wersji zeby chociaz pgAdmina w ver III korzystac do administracji. Serwer jest na potrzeby wlasne i chce zbey tylko jakos chodzil. Co prawda nie bawilem sie jeszcze w Cygwin itd... ale jesli nic juz nie pomoze to chyba bede zmuszony. Chociaz wyczytalem ze to strasznie obniza wydajnosc itd, a na szybkiej i sprawnej pracy to mi zalezy:) Prosze o pomoc, lub jakies wskazowki. Pozdrawiam... -------------------- TESTWIEDZY.PL - Przetestuj swoją wiedzę...
Nie ma rzeczy niemożliwych. Niemożliwe wymaga jedynie więcej czasu... Pracujemy na Ciebie! - MINDFLOW.PL |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 224 Pomógł: 40 Dołączył: 6.07.2004 Skąd: Wuppertal Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
w instalkach znalazlem soft którego uzywalem - postgres 8.0 - nie ma z nim problemów wiec do testów w sam raz.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No patrz: http://www.postgresql.org/ftp/binary/v8.1.4/win32/
Od wersji 8 pg jest dostepny w "normalny" sposob pod winde, aczkolwiek nigdy go nie instalowalem. -------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 124 Pomógł: 0 Dołączył: 8.05.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ah zapomnialme dodac. Nie uzywam systemu NTFS tylko FAT32. I chce dlatego rozwiazac ten problem nie zmieniajac systemow plikow. Bo tak to by nie yblo problemow przypuszczam
-------------------- TESTWIEDZY.PL - Przetestuj swoją wiedzę...
Nie ma rzeczy niemożliwych. Niemożliwe wymaga jedynie więcej czasu... Pracujemy na Ciebie! - MINDFLOW.PL |
|
|
![]() ![]()
|
|
![]() Administrator serwera Grupa: Developerzy Postów: 521 Pomógł: 13 Dołączył: 2.04.2004 Skąd: 52°24' N 16°56' E Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
FAT to se możesz na lodówke przykleić
![]() ![]() -------------------- Środowisko: Gentoo 2008.0 | Apache | PHP5 | PostgreSQL | MySQL | Postfix
Workstation: Gentoo 2008.0 | Firefox Thomas Alva Edison: "Aby coś wynaleźć wystarczy odrobina wyobraźni i sterta złomu ..." Odpowiedź na każde pytanie typu "Jak ...": "Nie da się, to nie PostgreSQL" |
|
|
![]()
|
|
konwertujac utrace dane? po wydaiu komendy CONVERT C: /FS:NTFS
-------------------- TESTWIEDZY.PL - Przetestuj swoją wiedzę...
|
|
![]() ![]()
|
|
![]() Administrator serwera Grupa: Developerzy Postów: 521 Pomógł: 13 Dołączył: 2.04.2004 Skąd: 52°24' N 16°56' E Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli zadałeś sobie trud wpisania w google CONVERT windows to na pewno było napisane, że ta komenda nie niszczy żadnych danych
![]() -------------------- Środowisko: Gentoo 2008.0 | Apache | PHP5 | PostgreSQL | MySQL | Postfix
Workstation: Gentoo 2008.0 | Firefox Thomas Alva Edison: "Aby coś wynaleźć wystarczy odrobina wyobraźni i sterta złomu ..." Odpowiedź na każde pytanie typu "Jak ...": "Nie da się, to nie PostgreSQL" |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 06:34 |