![]() |
![]() ![]() |
![]() |
-arboooz- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam,
Chcialem sie zapytac, czy da sie jakos pobrac plik (konkretniej chodzi mi o *.png) z dysku osoby odwiedzajacej strone i nagrac go na serwer www. Funkcja upload wymaga wyslania danych przez formularz, wiec moze jakies javascript, ktore samo odpali submit? Albo moze macie jakies inne pomysly. Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 415 Pomógł: 117 Dołączył: 7.09.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Gdyby można było coś takiego zrobić to by była poważna looka w bezpieczeństwie.. pomyśl, wchodzisz na stronke i odpala sie skrypt który pobiera plik z hasłami userów (linux) i po ptokach... po to jest formularz uploadu, nie da sie tego zautomatyzować, bo to zwyczajnie niebezpieczne jest
|
|
|
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
Juz o tym myslalem, ale mialem nadzieje, ze moze da sie jakos ze zdjeciem.
Poza tym z najomy spec od php powiedzial, ze cos takiego jest, mozliwe ale sposob rozwiazania tego problemu podchodzi pod buga, nie mial niestety czasu mi tego dokladniej wyjasnic. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 415 Pomógł: 117 Dołączył: 7.09.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem, nie słyszałem o tym, ale wiesz, bug można naporawić, więc to żaden sposób.
|
|
|
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
Huh to tez racja. Jednak potrzebuje tego tylko po to, aby ominac tokeny na stronie z gra php i do konca wakacji gora bede tego potrzebowac uzywac
![]() |
|
|
![]()
|
|
a jak się ma pobieranie pliku z dysku uzytkownika do łamania tokena?
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.08.2025 - 23:21 |