![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 123 Pomógł: 0 Dołączył: 10.11.2003 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam mam problem na stronie www.knights.pl mam layouta z divów i div right zawsze ma wysokosc taką, ile tekstu się znajduje w tym divie a chciałbym żeby ten div, miał wysokośc do stopki ewentualnie gdy bedzie więcej tekstu, żeby wysokośc sie zwiekrzyła.
To jets kod CSS diva right:
Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 112 Pomógł: 20 Dołączył: 10.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie takie wcale proste zadanie zobie wymyśliłeś :)
polecam lekturę http://www.positioniseverything.net/articles/onetruelayout/ pozdr. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 086 Pomógł: 8 Dołączył: 10.12.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie takie wcale proste zadanie zobie wymyśliłeś ![]() polecam lekturę http://www.positioniseverything.net/articles/onetruelayout/ pozdr. Jesteś pewien? Jestem prawie pewien, że widziałem gdzieś rozwiązanie tego problemu z użyciem float i clear. Chodzi o to, żeby prawy div miał wysokość zawsze równą lub większą od wysokości levego diva. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 112 Pomógł: 20 Dołączył: 10.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Jesteś pewien? hmm. szczerze przyznam, że sam nie próbowałem - nigdy nie było mi to potrzebne. To, że nie jest to proste (hm, może inaczej, nie tyle nie proste, co dość kombinacyjne) oparłem na rozwiązaniach które widziałem - masa kombinacji z ujemnymi marginesami itp. No, nie wyglądało to prosto :)Cytat Jestem prawie pewien, że widziałem gdzieś rozwiązanie tego problemu z użyciem float i clear. Jakbyś odnalazł cokolwiek prostszego od tego rozwiązania z One True Layout to daj info.pozdr. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 34 Pomógł: 0 Dołączył: 25.03.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 086 Pomógł: 8 Dołączył: 10.12.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przeszukałem sporo gotowych layoutów i znalazłem ten, którego szukałem. Faktycznie nie było w nim takie rozwiązanie, jakie jest tu potrzebne.
Co nie zmienia faktu, że wymyśliłem coś ciekawego :-) 1) Usuń marginesy górne i dolne divom: #left oraz #right 2) Obejmij divy #left oraz #right dodatkowym divem <div id="container"> 3) Dodaj do CSS kod: Kod #container { margin: 5px 0; } Jestem teraz zajęty, później dopiszę dalej. Ale mam dobry pomysł, który musi zadziałać ;-) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 26.06.2025 - 14:22 |