![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 129 Pomógł: 0 Dołączył: 24.09.2005 Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
Witam mam skrypt:
skrypt ten pobiera dane z pliku tekstowego a następnie stronnicując je wyświetla na stronie. problem w tym że zmienna $table przechowuje wszystkie rekordy pobrane z pliku, a ja bym chciał aby przechowywała tylko te rekordy które w $data[4] == "ppp"; a inne żeby odrzucała... plik wygląda mniejwięcej tak: qqqqqqq*|*rrrrrrrrrr*|*ttttttttttttt*|*uuuuuuuu*|*ppp*|*0 qewrqqq*|*rrewrrrrrrr*|*ttttewrtttt*|*uuewuuu*|*ddd*|*0 reqq*|*rrrrrrrrrr*|*ttttttttttttt*|*uuuewruuu*|*hfffffhh*|*0 qqqqqqq*|*rrrrrrrrrr*|*ttttttttttttt*|*uuuewruuuu*|*pis*|*0 qqqrrqqq*|*rrrreeerrrrr*|*tttterw*|*uuuuuuuu*|*ppp*|*0 zzzzzzz*|*rreeerrrr*|*ttttttttttttt*|*uuuuuuuu*|*ppp*|*0 qxxxxxx*|*rrrddddrr*|*ttttttttttttt*|*uuuuuuuu*|*rew*|*0 cccccc*|*rrrrrrrrrr*|*ttttttttttttt*|*uuuuuuuu*|*ppp*|*0 czyli jeśli skrypt wykryje że w pierwszej linijce w $data[4] == "ppp" to żeby ją ładowało do zmiennej, natomiast 2 linijka w #data[4] już nie ma "ppp" więc żeby ją odrzucało.... Ten post edytował integer000 3.06.2006, 13:06:54 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 442 Pomógł: 0 Dołączył: 27.12.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 129 Pomógł: 0 Dołączył: 24.09.2005 Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
Nie możesz tam dać prostego sprawdzenia typu (od lini 10)
nie, w zmiennej $table nadal będą wszystkie rekordy, a warunek spowoduje tylko że nie zostaną one wyświetlkoe. A ja chce pozbyć się ze zmiennej $table wszystkiego oprucz "ppp". |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 442 Pomógł: 0 Dołączył: 27.12.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
@integer zdaje sie ze o cos cie prosilem:
http://forum.php.pl/index.php?showtopic=47...533;entry262454 edit: otwieram. popraw jeszcze w tym -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
UDAT analizując Twój kod dla mnie wydaje się że jest OK, ale niestety OK nie jest.
Nadal jeśli w pliku tekstowym mam 40 wpisów a w pierwszych 10 wpisach są tylko 2 z wartością "ppp" to na pierwszej stronie mam wyświetlone tylko 2 rekordy. (stronnicowanie nadal bierze pod uwagę wszystkie rekordy wczytane do zmiennej... |
|
|
![]()
|
|
UDAT analizując Twój kod dla mnie wydaje się że jest OK, ale niestety OK nie jest. Nadal jeśli w pliku tekstowym mam 40 wpisów a w pierwszych 10 wpisach są tylko 2 z wartością "ppp" to na pierwszej stronie mam wyświetlone tylko 2 rekordy. (stronnicowanie nadal bierze pod uwagę wszystkie rekordy wczytane do zmiennej... Przecież masz w pętli for wyraźnie 10 iteracji. Zamień to na pętlę for po wszystkich elementach, a potem daj foreach
Teraz powinno być dobrze. Ten post edytował UDAT 3.06.2006, 13:42:04 |
|
|
![]()
|
|
nie działa poprawnie! policzyłem to wszystko dokładnie: skrypt ten nie wyświetla poprawnie rekordów tylko pojedyńcze litery z co niektórych wpisów. i ilkość też się nie zgadza. w pliku mam dokładnie 35 rekordów. pomiędzy nimi są rozsypane 14 z wartością "ppp" a efektem tego skryptu są 2 strony, na jednej 10 a na drugiej 11 "tabelek" czyli rekordów. z pojedyńczymi literkami.... ( z pojedyńczymi literkami czyli efektem echo $data[0].$data[1].$data[2].$data[3].$data[4]; nie są wyrazy które się tam znajdują tylko pojedyńcze litery)...
Ten post edytował integer000 3.06.2006, 16:16:20 |
|
|
![]()
|
|
Teraz już działa. Sprawdziłem
![]()
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 7.07.2025 - 04:32 |