![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 382 Pomógł: 0 Dołączył: 29.11.2005 Skąd: :jestem(); Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam taki kod logowania :
i po przeniesieniu aplikacji na inny serwer sesja nie startuje. Jak zmienić ten kod albo czy można w inny sposób na czas uruchomienia tej opcji zmienić zmienić wartość autostart_session na 1 (set_ini ![]() Pozdrawiam Ten post edytował jastu 2.06.2006, 12:23:03 -------------------- Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 224 Pomógł: 40 Dołączył: 6.07.2004 Skąd: Wuppertal Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a nie mozesz na początku skryptu wpisac session_start() ?
|
|
|
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
W ogole to nie uzywa sie juz session_register - uzyj tablicy superglobalnej $_SESSION
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 382 Pomógł: 0 Dołączył: 29.11.2005 Skąd: :jestem(); Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jest wpis session_start() w lini 21 -
komunikat po wylogowaniu : trying to destroy unitialized session . edit : tzn . paramert $id który pobrałem w lini 15 przypisać $_SESSION['sesja']=$id; ? Ale za każdym razem będę musiał przenosić tą wartość między formularami ? prawda ? Ten post edytował jastu 2.06.2006, 12:42:07 -------------------- Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
|
|
|
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
Tak jak kolega @ActivePlayer napisal daj na poczatku session_start(), a potem w skrypcie przepisz wartosc tego id do tablicy $_SESSION, czyli zamiast :
wpisz :
Teraz jak bedziesz chcial dobrac sie do tego to wystarczy ze na poczatku kazdego skryptu dasz session_start() zeby zaczelo sie wyszukiwanie zmiennych sesyjnych, a juz pozniej np.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 14:37 |