![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 675 Pomógł: 15 Dołączył: 7.11.2004 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chcę, aby przeglądarki inaczej interpretowały wysokość pola typu textarea. Dle IE5 mozna było wpisać voice-family: "}"... i działało, ale IE6 niestety interpretuje ten zapis. Jak inaczej oszukać IE?
Chodzi o model ramkowy - niestety musze mieć wysokości, które będą wyglądały tak samo w prtzeglądarkach, acha używam DOCTYPE strict. -------------------- Kto pyta, nie błądzi...
Kto zbłądził, ten pyta... |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 614 Pomógł: 7 Dołączył: 10.11.2003 Skąd: Rzeszów/Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- Pokaż kod = Pokaż CAŁY kod, najlepiej działający na jakimś serwerze.
Fanatycy | glazar.info | semantyka | HTML i XHTML FAQ |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 675 Pomógł: 15 Dołączył: 7.11.2004 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam wrażenie, że się nie zrozumieliśmy.
Chodzi mi o to, aby IE zatrzymał się w interpretacji pliku CSS, po okreslonym znacziku. CZy takie coś istnieje w IE6? IE5 przestawał interpretować regułę CSS, ponapotkaniu voice-familiy: "{"... (coś dalej), przez co dało się go oszukać. A jest cos podobnego w IE6? ![]() -------------------- Kto pyta, nie błądzi...
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 112 Pomógł: 20 Dołączył: 10.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wszystko jest w linku który podał @gekon.
jest tam odnośnie Conditional Comments, co rozwiąże twój problem. Jest tam też link do wyjaśnienia szczegółowego na ten temat na Quirksmode. pozdr. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 258 Pomógł: 16 Dołączył: 21.09.2004 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Możesz ewentualnie spróbować w odwrotną stronę
![]() Ustawiasz dla ie jakąś regułę, a potem dla firefoxa tak aby ie nie zrozumiał ![]() Kod <style type="text/css"> textarea#ar { width:200px; height:100px; } div#cont>textarea#ar { height:200px; } </style> -------------------- -------------
------ |
|
|
![]()
|
|
Racja revyag, dzięki o to chodziło.
-------------------- Kto pyta, nie błądzi...
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 614 Pomógł: 7 Dołączył: 10.11.2003 Skąd: Rzeszów/Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@revyag: A IE7, który obsługuje selektor dziecka oleje ten sposób
![]() Ten post edytował gekon 2.06.2006, 21:55:47 -------------------- Pokaż kod = Pokaż CAŁY kod, najlepiej działający na jakimś serwerze.
Fanatycy | glazar.info | semantyka | HTML i XHTML FAQ |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 258 Pomógł: 16 Dołączył: 21.09.2004 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
o
![]() nie doczytałem chyba ![]() -------------------- -------------
------ |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 02:46 |