![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 235 Pomógł: 0 Dołączył: 3.05.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam was:) mam problem bo np jak ma panel admina loguj sie jest wszysko dobrze ale jak juz np klikne na odsylacz do np wysylania informacji do uzytkownikow pisze mi ze niemam dostepu
admin/index.php
admin/pw.php czy ktos mzoe mi raz a konkretnie pomoc bo mecze sie z sesjami juz 3 dzien i jakos ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
w kazdym skrypcie, co jest odpalany oddzielnie, musi byc na poczatku session_start();
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 235 Pomógł: 0 Dołączył: 3.05.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jednak niedziała czy bys mogl mi pokazac na prostym przykładzie o co chodzi:)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
byc moze musisz jeszcze przed session_start() dac ob_start().
pozatym w manualu http://pl.php.net/manual/pl/function.session-start.php masz przyklad sesji. uruchom najpierw go, sprawdź czy ci dziala i potem bierz sie za swoje. No i pamietaj o ob_start -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 656 Pomógł: 3 Dołączył: 26.10.2005 Skąd: Częstochowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
też miałem taki problem... to proste poprostu musisz przestawić zabezpieczenia cookie na małe lub w każdym linku dorobić zmienną np: PHPSESSID=session_id(); i potem na kazdej stronie:
Ten post edytował misiek172 1.06.2006, 12:24:27 -------------------- zmoderowano - waga i rozmiar
|
|
|
![]()
|
|
no i co czytalem juz wczesniej i nic nadal mam problem bo
czy jak to mam zrobic bo juz niewiem patrze juz na manual 2dwa dni i k.... nic nieidzie ![]() misiek172 zabardzo to mi niepomogles chodzi o to ze cookie mnie nieprzekonuja wole na samych sesjach:) czy bys mogl ,o opisac sprawe jak to mniej wiecej wyglada lub jak dziala? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 1.06.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam nadzieje że poniższe skrypty będą pomocne. Cała weryfikacja składa się z 3 plików: logowanie.php - plik który sprawdza czy użytkownik jest zalogowany formularz.php - formularz weryfikacja.php - funkcja sprawdzająca czy dane podane w formularzu sa prawidłowe. logowanie.php
weryfikacja.php
formularz.php
Aby zabezpieczyć dowolną strone wystarczy dodać na jej początku linijke:
Na zabezpieczonej stronie wypadało by też dodać łącze "Wyloguj": Login oraz hasło są zdefiniowane jako stałe, nie jest to najlepsze rozwiązanie ale jako przykład powinno wystarczyć. Oczywiście login to "uzytkownik" a hasło to "haslo" |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 02:20 |