![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 63 Pomógł: 0 Dołączył: 18.12.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hello,
mam problem dotyczący poniekąd bazy danych lecz wydaje mi się że także serwera, a że nie do końca wiedziałem gdzie to pytanie zadać dałem je tutaj :-). Sprawa wygląda następująco: wykupiłem sobie hosting, wszystko działa pięknie, polskie znaki mam na stronie jak dam kodowanie iso. Jak poustawiam odpowiednie opcje w bazie danych też mam tam polskie znaki lecz problem zaczyna się gdy chce załadować jakiś tekst z bazy danych na stronę bądź odwrotnie - ze strony zapisuje dane do db. Zamiast polskich znaków widzę tylko '?' i to zawsze ? bez względu jaką polską litere wpisuje. Żeby było jeszcze ciekawiej to działa mi tylko 'ó' które wyświetla zawsze dobrze :-P. Z chęcią przyjmę wszystkie sugestie co można na to poradzić :-) Pozdrawiam, Alk |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 135 Pomógł: 0 Dołączył: 29.05.2006 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Spróbuj
Kod SET CHARSET latin2; Po każdym połączeniu z bazą.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 61 Pomógł: 0 Dołączył: 30.05.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Możesz jeszcze spróbować:
Kod SET NAMES 'latin2';
SET CHARACTER SET 'latin2_general_ci'; |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 63 Pomógł: 0 Dołączył: 18.12.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Działa dzięki wielkie :-)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 466 Pomógł: 11 Dołączył: 21.09.2006 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Możesz jeszcze spróbować: Kod SET NAMES 'latin2'; SET CHARACTER SET 'latin2_general_ci'; a mi daje takie błąd jak w phpmyadmin w sekcji SQL wpiszę:
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 984 Pomógł: 41 Dołączył: 16.03.2002 Skąd: Płock Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no, trzeba poszukac w manualu, a sie dojdzie, ze nalezy pisac SET CHARACTER_SET [...]
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 07:30 |