![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 181 Pomógł: 0 Dołączył: 12.11.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam zrobić skrypt spełniający wymagania:
1. Klient Potrzebuje stronki z kontami dla swoich klientów 2. Chodzi o konta, na których firma udostępniałaby płatnych informacji. 3. A więc po zalogowaniu, tylko klienci firmy mają dostęp do płatnych obszarów strony. 4. Potrzebny jest również formularz rejestracyjny (dane zainteresowanego), wypełniany on-line przez potencjalnego klienta. Prosił bym was o sugestie w zaplanowaniu tego skryptu i wycenie. Potrzebuje zrobić BD z danymi o klijentami. Formularz rejestracyjny Potwierdzenie rejestracji będzie przychodzić na maila. Logowanie na stronie. Udostępnianie odpowiednich danych. Co wy na to. Jak to wycenicie bo sam nie wiem? -------------------- Robie to co lubie, lubie to co Robie
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 898 Pomógł: 48 Dołączył: 2.11.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A co w tym skomplikowanego?
Daj formularz z polami haslo/login ->dane przeslij postem do skryyptu sprawdzającego czy dana osoba jest w bazie. Jeśli jest to ustaw odpowiednią zmienną sesji. Potem wystarczy sprawdzać czy na stronie z płatnym contentem osoba posiada ustawioną odpowiednio zmienną sesji. Wycena - jakieś 10zł ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 181 Pomógł: 0 Dołączył: 12.11.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A co w tym skomplikowanego?
No nic tródnego ale nie wiem jaką kwote od firmy za to wziąć. P.S. Ejjjj athabus to jak za taki skrypt bierzesz 10 zł to zrób mi ![]() ![]() -------------------- Robie to co lubie, lubie to co Robie
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 898 Pomógł: 48 Dołączył: 2.11.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ale to na prawde jest kilka chwil pisania - przeciez caly skrypt to maksymalnie 50 linijek kodu + umieszczenie funkcji sprawdzającej w odpowiednich miejscach.
Potem juz w odpowiednich miejscach sprawdzasz czy dany zmienna sesji user jest zainicjalizowana. Ja to tak widze - oczywiscie musisz tu dodac pare rzeczy takich jak zabezpieczenia przeciwko sql injection, wyjątki itp. Jako że robie to gratis to nie będę już pisał ![]() |
|
|
![]()
|
|
Dzięki ale tak jak napisałem wcześniej
"A co w tym skomplikowanego? No nic tródnego...." athabus -> a napisz mi jeszcze ile ty byś wziął zł za ten skrypt (tylko poważnie) gdyby pewna firma X zatrudniająca parę osbó poprosiła by cię o jego wykonanie. Jeszcze dodam że nieiwem co ta za dane, nie wiem czy będzie potrzebny CMS do wpradzania tych danych ale raczej tak, i nie wiem czy każdy urzytkownik ma dostęp do innych danych ![]() Ten post edytował maverickkk 31.05.2006, 10:52:03 -------------------- Robie to co lubie, lubie to co Robie
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 597 Pomógł: 30 Dołączył: 19.02.2003 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może najpierw powinienieś poznać pełną koncepcje, a potem wyceniać? Jeśli tak samo się zabierasz za projektowanie jak wycenę to powodzenia
![]() Ostatnio panel gdzie użytkownicy wymieniają się informacjami tekstowymi i mogą dołanczać pliki do tych wiadomości wyceniłem na 700 PLN. Niby nic wielkiego, ale za mniej bym nie robił bo mi się nie chce. -------------------- Zapraszam na mój php blog, tworzenie stron.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 740 Pomógł: 15 Dołączył: 23.08.2004 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@athabus - jak napiszesz ten skrypt (z formularzami, walidacja danych itd) w 50 linijkach to to bede sie do Ciebie zwracal MISTRZU.
-- edit -- A jak nie napiszesz to bede Cie nazywal MARZYCIELEM - i dziekuj, ze tylko taka ksywke Ci nadam. Ten post edytował bigZbig 31.05.2006, 12:05:17 -------------------- bigZbig (Zbigniew Heintze) | blog.heintze.pl
|
|
|
![]()
|
|
@athabus - jak napiszesz ten skrypt (z formularzami, walidacja danych itd) w 50 linijkach to to bede sie do Ciebie zwracal MISTRZU. -- edit -- A jak nie napiszesz to bede Cie nazywal MARZYCIELEM - i dziekuj, ze tylko taka ksywke Ci nadam. eee no ja mówię tylko o prostym skrypcie do logowania -> wiadomo że można to zrobić z bardziej rozbudowany sposób. Tym niemniej zakładając, że chodzi tylko o zalogowanie użytkownika, które będzie bezpieczne, mam gotową klasę obsługi db - 50 linijek w zupełności starcza nawet jeśli wliczysz skromny formularz. Oczywiście jeśli dla Ciebie logowanie oznacza jakieś "super bajery" w IMHO średnio potrzebne i chcesz to zrobić dajmy na to ze specjalnymi klasami do walidacji danych to 50 linijek to za mało ale proste logowanie bez problemu da się zrobić. Chyba że uważasz inaczej? @maverickkk - jeśli mówisz o samym logowaniu to nie wiem ile bym za to wzioł bo to drobne zlecenie (chyba, że mówisz o takim logowaniu jak bigZbig). Pytanie czy ten serwis też masz wykonać Ty - jeśli tak to logowanie to będzie 1/1000 Twojej pracy pewnie więc tak jak mówi sf zanim zaczniesz wyceniać dowiedz się co masz zrobić. |
|
|
![]()
|
|
Oki doki dowiem się wszystkiego i się odezwe. Narazie temat zamrożony.
-------------------- Robie to co lubie, lubie to co Robie
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 740 Pomógł: 15 Dołączył: 23.08.2004 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@MARZYCIELU - jesli sadziles ze zlecenie obejmuje jedynie wykonanie formularza na wpisanie hasla i loginu oraz prosty skrypcik ktory sprawdzi czy dane zgadzaja sie z jakimis podanymi na tacy wartosciami to oznacza, ze nie czytales wczesniejszych postow maverickkka. Co ci po skrypcie weryfikujacym jak nie masz bazy danych uzytkownikow i calego systemu zarzadzania nimi tj. dodawanie , usuwanie, edycja, odczyt itd. To sa wedlug Ciebie bajery?
-------------------- bigZbig (Zbigniew Heintze) | blog.heintze.pl
|
|
|
![]()
|
|
@bibZbig - napisałem, że skrypt logowania to jest 50 linijek. Jeśli chodzi o dodawanie userów itd to ok - kodu będzie sporo więcej, ale to już nie jest logowanie... Ale przyznam Ci w jednym rację - faktycznie nie doczytałem o tym, że jeszcze jest tam zarządzenie userami, a właściwie pominąłem to w toku myślenia, bo jest to po prostu mechaniczne wpisanie kodu - czytaj przeklejenie z wcześniej napisanej aplikacji i jakoś mi to z głowy wypadło między postami
![]() Tak już AOT - swego czasu napisałem prosty zbiór klas do tworzenia formularza, z możliwością ustalenia wartości pól (int, email, jakieś wyrażenie reglarne) + kilka warunków typu "notEmpty" itp. Formularz sam siebie walidował pod tymi kryteriami. Pomijając fakt, że było to bardzo słabo napisane od strony kodu i mało elastyczne (dawno temu to pisałem ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 07:56 |