![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 600 Pomógł: 2 Dołączył: 1.09.2002 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam taki button:
Button jest w tabelce: wszystko jest ok, ale gdy wstawie ten input do jeszcze jednej tabelki, to nie chce usunąć mi tego wiersza... (dodatkowa tabelka potrzebna mi jest, aby odpowiednio przerobić wygląd przycisku) P.S. problem był poruszany na angielskim forum http://www.tek-tips.com/viewthread.cfm?qid=1232357&page=1. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 112 Pomógł: 20 Dołączył: 10.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no właśnie, i na wspomnianym przez ciebie forum problem został rozwiązany. Zastanów sie co się stało, kiedy wsadziłeś buttona do kolejnej tabeli? Wydłużyła się droga od niego poprzez wszystkie parent-nody aż do TRa którego rowIndex chcesz odczytać i podać do usunięcia.
teraz ta ścieżka wygląda tak: Kod this.parentNode.parentNode.parentNode.parentNode.parentNode.parentNode.rowIndex jako tagi idąc od button w górę aż do TRa głównej tabelki: BUTTON.TD.TR.TBODY.TABLE.TD.TR.rowIndex tak, te TBODY jest w drzewie DOM, choć wcale go nie wpisałeś w kodzie. pozdr. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 600 Pomógł: 2 Dołączył: 1.09.2002 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam..
dzięki za odpowiedź... myslałem, że dodam jedno .parentNode i bedzie ok.. pod dodaniu jeszcze jednej tabelki do tego co pokazałem, to wyszło : Kod this.parentNode.parentNode.parentNode.parentNode.parentNode.parentNode.parentNod e. parentNode.parentNode.parentNode.rowIndex no nic... ważne, że działa... Ten post edytował kukix 31.05.2006, 19:04:11 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 09:52 |