![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 0 Dołączył: 5.04.2006 Skąd: Okolice Warszawy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Chcialem dowiedziec sie w jaki sposob aktulizacje strony. Tzn chodzi mi o to mam na serwerze komercyjnnym strone, jednak od czas do czasu przychodza jakies zmiany czy to w strukturze plikow czy w bazie, w jaki sposob dokonujecie synchronizacji miedzy tym co jest na serwerze komercyjnym a tym co powiedzmy na naszym prywatnym serwerze deweloperskim? Moze macie jakies propozycje narzedzi do tego celu. Pozdrawiam KrySpi |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
przenosze z przedszkola na Oprogramowanie bo pytanie o narzedzia
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 199 Pomógł: 31 Dołączył: 22.03.2004 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ja tam nie rozumiem pytania
![]() aktualizuje 4 serwisy, srednio 1 dziennie. Jesli to male zmiany-np. w tresci to sciagam wchodze do panelu admina serwiso i zmieniam dane. jesli to zmiany w plikach-powazne, najczesciej w nocy po 1:00 am wgrywam nowe pliki z dysku ![]() -------------------- Rozmawia dwóch dyrektorów:
- Jaki jest twój ideał sekretarki? - 20-letnia dziewczyna z 30-letnim doświadczeniem. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 712 Pomógł: 23 Dołączył: 27.10.2003 Skąd: z kontowni Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Możesz też napisać sobie skrypty aktualizujące, które sprawdzają, czy są jakieś zmiany w plikach (hash md5) i jesli tak to wgrywana jest nowa wersja.
Cron + skrypty bashowe. Ja tak mam zrealizowane u siebie. -------------------- "Coś się kończy, coś się zaczyna." Andrzej Sapkowski
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 0 Dołączył: 5.04.2006 Skąd: Okolice Warszawy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej
Wiem ze niektorzy uzywaja cvs ale jesli stronka lezy na serwerze ktory nie ma zainstalowanego cvs i nie mam dojscia przez putty np to nie widze takiej mozliwosci, chociaz ja dopiero w tym raczkuje ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 06:28 |