![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 297 Pomógł: 0 Dołączył: 17.01.2003 Skąd: Tarnów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak zrobić coś takiego bo nie mam koncepcji:
1. Mam baze danych z uprawnieniami i chce do 1 rekordu ex: test władować ID z innej tablicy - jakiej metody użyć przy tym rozjwiązaniu w formularzu ![]() Wynikiem miało by być dla tabeli upraw.: id|log|nick|test 1|coś tam|JOHNY|1,2,3,5 <- władowane ID z innej tablicy (coś w rodzaju zaznaczenie kilku interesujących mnie ID) 2. Czy jeśli bym już coś zrobił z waszym pomysłem na to to czy nie było by później problemu z edycją czyli wiadome w edycji bym miał już zaznaczone tylko te ID no i dodatkowo wyświetloną reszte których nie zaznaczyłem. Jak taki problem ugryść, jaką metodę zastosować w formularzu (checkbox czy coś innego) Z góry dzięki za jakiś pomysł |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 422 Pomógł: 0 Dołączył: 14.12.2005 Skąd: Wałbrzych Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
np masz checkboxy i im robisz je tak np
i odbierasz to jak normalna wartosc POST tyle ze bedzie to tablica... potem mozesz uzyc tylko implode" title="Zobacz w manualu php" target="_manual i po sprawie ![]() -------------------- Postura wielka i morda wredna, jestem Balon, kozak z osiedla !
bzdury.pl - Królestwo rozrywki |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 297 Pomógł: 0 Dołączył: 17.01.2003 Skąd: Tarnów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Standardzić mam tak bo zaczołem przerabiać
Ale nie wiem czy przy opcji game która nie jest w pętli wywali mi coś takiego game=1&game=3 ect i pytanie czy jakoś to przerobić czy powinno działać implode ![]() Bo jeśli tak to wiem gdzie szukać byka a jeśli nie to chyba zrobie Checkbox ale wolałbym na select mutliple |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 61 Pomógł: 0 Dołączył: 30.05.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Najlepiej rozdziel to pole (zawierające opcje) na tablice przy pomocy funkcji explode" title="Zobacz w manualu php" target="_manual i potem na jej podstawie twórz pola <OPTION>.
|
|
|
![]()
|
|
Ok zrobione
Ale mam inny problem bo chciałbym też przekazać wartości 0 dla nie zaznaczonych Checkbox-ów czy ta operacja jest wykonalna ![]() Ale na czym rzecz polega może wyjaśnie. Mam sobie pole tablicy który przedstawia inf z checkboxa np.: 2,3,6 - dana osoba ma uprawnienia tylko do tych rzeczy. I teraz chce wyświetlić sobie rekordy gdzie te id występują początkowo robiłem przez
Ale to działa tylko jak pole ma postać.: 0,2,3,0,0,6 - Dlatego pytam o władowanie 0 w nie zaznaczonych chceckboxach. Chyba że jest inna możliwość zapytania SQL co by w konstrukcji 2,3,6 jednak wyświetliło dane gdzie jest 2,3,6 A tak z ciekawości poza tematem: Czy jest możliwość wywalania inf o błędach jako html chodzi mi o
Ten post edytował JOHNY 1.06.2006, 06:42:08 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 61 Pomógł: 0 Dołączył: 30.05.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Ale mam inny problem bo chciałbym też przekazać wartości 0 dla nie zaznaczonych Checkbox-ów czy ta operacja jest wykonalna ![]() Ale na czym rzecz polega może wyjaśnie. Mam sobie pole tablicy który przedstawia inf z checkboxa np.: 2,3,6 - dana osoba ma uprawnienia tylko do tych rzeczy. I teraz chce wyświetlić sobie rekordy gdzie te id występują początkowo robiłem przez
Ale to działa tylko jak pole ma postać.: 0,2,3,0,0,6 - Dlatego pytam o władowanie 0 w nie zaznaczonych chceckboxach. Chyba że jest inna możliwość zapytania SQL co by w konstrukcji 2,3,6 jednak wyświetliło dane gdzie jest 2,3,6 Nie napisałeś w jakiej formie masz te checkboxy (czy są ponumerowane, jak są nazwane itd) ale dla checkboxów o nazwach "checkbox[1]" do "checkbox[6]" możesz to zrobić np w taki sposób:
Cytat A tak z ciekawości poza tematem: Czy jest możliwość wywalania inf o błędach jako html chodzi mi o
Jeśli dobrze rozumiem chodzi o wyświetlenie całej strony html za pomocą die. Jeśli tak to mogłeś to samemu sprawdzić ale można to robić albo bezpośrednio albo wstawiając zawartość wyświetlanej w przypadku błędu strony do jakiejś zmiennej $zmienna i wykonując die($zmienna); |
|
|
![]()
|
|
A fakt KG- ostanio nie myśle za dużo czasu nad php siedze już mam mętlik A co do poprzedniego zapytanie mój błąd jest ok źle sobie składnie napisałem powinno być tak
Jeszcze raz wielkie dzięki |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 6.07.2025 - 18:32 |