![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 426 Pomógł: 1 Dołączył: 2.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Chciałem sobie zablokować możliwość otwierania plików oprócz tych które zostaną podane w regółce w pliku .htaccess, no i zrobiłem takie cos: Kod Deny from all Allow from 127.0.0.1 <FilesMatch "\.(gif|jpe?g|png|bmp|swf|css)$"> Order Deny,Allow Allow from all </FilesMatch> <FilesMatch "^index.php5$"> Order Deny,Allow Allow from all </FilesMatch> RewriteEngine ON RewriteRule ^admin/?$ index.php5?page=admin [L] No i jak widać można otwierać pliki graficzne, css, swf oraz plik index.php5. Plik index.php5 ustawiłem dostępny aby użytkownik mógł tylko go otworzyć a skrypt potem otwierał by inne pliki które normalnie z poziomu strony niebyłyby dostępne. No i można wejsć tylko na index.php5, a gdy chce wejść w "admin/" czyli tak naprawde w plik " index.php5?page=admin" to nie mam dostępu :/ |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
<FilesMatch "^index.php5$">
chyba sie odnosi do calego URLa (nie wiem bo nie uzywalem mod_rewrite) i index.php5?page=admin wtedy nbie pasuje, usun $ : <FilesMatch "^index.php5"> i sprawdz -------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 426 Pomógł: 1 Dołączył: 2.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hmm nawet jak usune to nic. Napisałem też nowy FilesMatch na index.php?page=admin ale tez bez efektu :'(
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 656 Pomógł: 3 Dołączył: 26.10.2005 Skąd: Częstochowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
to chyba powinno być do działu Apache a nie php ;P
-------------------- zmoderowano - waga i rozmiar
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
@misiek172 wpadles na forum jak burza, odswiezasz topici z przed paru miesiecy (nie mowie o tym) i .... bawisz sie w moderatora. Mamy tu takie coś jak Przycisk Raportuj. Prosze go uzywac na przyszlosc.
ps: przenosze -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 06:36 |