![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 898 Pomógł: 48 Dołączył: 2.11.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, robie właśnie diagramy w uml do mojego projektu i natknąłem się na banalny chyba problem - a mianowicie jak w uml'u (diagram klas) prezentuje się zmienne statyczne
![]() Będę wdzięczny za pomoc |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 740 Pomógł: 15 Dołączył: 23.08.2004 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
+, #, - oznaczają odpowiednio public, protected, private, podkreślenie
oznacza atrybut lub metodę klasową (static). -- edit -- Wiecej w Język UML. Ten post edytował bigZbig 30.05.2006, 13:37:01 -------------------- bigZbig (Zbigniew Heintze) | blog.heintze.pl
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 898 Pomógł: 48 Dołączył: 2.11.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dzięki wielkie.
Jeden problem rozwiązany ale pojawił się nowy - korzystam z takiego opensourcowego wynalazlu starUML - i nie mogę nigdzie znaleźć jak zadeklarować cokolwiek jako statyczne... Może ktoś korzystał i wie... Dzisiaj mam chyba dzień głupich pytań ![]() //edit już znalazłem - owner scope - classifier Ten post edytował athabus 30.05.2006, 14:44:43 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 195 Pomógł: 14 Dołączył: 12.01.2006 Skąd: Gotham City Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tak mimo chodem polecam AgroUML
-------------------- Temat zamykam i przenoszę do Bangladeszu.
To jest wiadomość śmierci jeśli ją czytasz to znaczy że pozostało ci 30 sekund życia, więc lepiej zacznij się modlić. |
|
|
![]()
|
|
Używałem przez jakiś czas ArgoUML ale jest "boleśnie" user unfriendly. Przeżył bym jeszcze, że jest taki wolny, ale nie mogłem się kompletnie przekonać do tego interfejsu.
Odkąd używam StarUML (czyli 2 dni) jestem prawie w 7-ym niebie - brakuje mi tylko wparcia do php... no cóż może będzie jakiś mały plugin bo widziałem, że na forum kilka osób o niego prosiło (też się dopisałem do wishlisty ![]() Jeśli jeszcze nie próbowałeś starUml to ściągnij - wydaje mi się, że jest znacznie lepszy od Argo - chociaż oczywiście kwestia gustu. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 16:06 |