![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 560 Pomógł: 0 Dołączył: 15.07.2003 Skąd: Kwidzyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jest sobie skrypt wyszukiwarki w katalogu na mojej stronie ktory przeszukuje baze danycz czy np jakies tam slowo wystepuje w bazie i wszystko jest pieknie szuka ipt
![]() <FORM action="index.php?id=katalog&kateg=search" method=POST> ..... slowo szukane ma nazwe zmiennej key i wtedy ladnie przekazuje zmienna i wyswelane sa wyniki (oczywiscie sukane slowo nie wystepuje w pasku adresu bo uzylem POST jak wpisze w adres www.moja_strona.com/index.php?id=katalog&kateg=search&key=kupa to pokazuje mi kynik wyszukiwania slowa kupa problem polega na tym ze jak zmienie metode na GET to niewiem czemu ale przekazuje mi na zly adres tzn po wpisaniu szukanego slowa i wyslaniu zaptaia adres zamieast wygladc tak index.php?id=katalog&kateg=search&key=kupa to wyglada tak: index.php?kat=kupa czemu tak jest ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 2 277 Pomógł: 6 Dołączył: 27.12.2002 Skąd: Wołów/Wrocław ![]() |
zamiast zmienne podawać w zmiennej action, używaj pól hidden,
Kod <input type="hidden" name='test' value='warttosc'>
-------------------- "Niezależnie od tego, jakie masz osiągnięcia, ktoś Ci pomaga..."
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 493 Pomógł: 0 Dołączył: 14.06.2003 Skąd: Tomaszów Lubelski/Rzeszów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Też sie kiedyś nad tym męczyłem. Raz siedzialem prawie godzine i nie wiedzialem czemu brakuje zmiennych ale w koncu doszedłem
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 560 Pomógł: 0 Dołączył: 15.07.2003 Skąd: Kwidzyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat zamiast zmienne podawać w zmiennej action, używaj pól hidden,
Kod <input type="hidden" name='test' value='warttosc'> a co mi to da? ![]() jesli wszystko ma dzialc poprawnie to adres musi byc np taki: www.moja_strona.com/index.php?id=katalog&kateg=search&key=kupa a jak dam np <input type="hidden" name='test' value='warttosc'> to przekaze mi tylko do skryptu w adresie zmienna $test o wartosci 'warttosc' |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 493 Pomógł: 0 Dołączył: 14.06.2003 Skąd: Tomaszów Lubelski/Rzeszów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ech....
Pomyśl trochę Kod <input type="hidden" name='id' value='katalog'>
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 100 Pomógł: 0 Dołączył: 19.04.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie ma to jak samodzielne wyciaganie wnioskow i analiza podpowiedzi... Z kazdym dniem jestem coraz bardziej zalamany
![]() |
|
|
![]()
|
|
OK Flet zemnie
![]() juz kapuje przepraszam DeyV ![]() temat mozna usunac |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 07:22 |