![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 30.05.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam serdecznie,
mam pytanie odnośnie znaczników umieszczania kodu php w plikach. otóż zawsze kod umieszczam pomiędzy znacznikiem <?php ?>. ostatnio dostałem jednak kod (na którym mam pracować) zaczynający się od znaczników <? ?>. efekt jest taki, że php nie interpretuje mi tego kodu i listuje go na localhoście. czy ktoś wie jak to zmienić? konfiguracja mojego serwera: Win XP Apache 2.0.58 php 5.1.4 MySQL 5.0.21 pozdrawiam serdecznie Ten post edytował kryptonim 30.05.2006, 11:08:45 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
1) plik php.ini.
2) Zamien linijke: Kod short_open_tag = Off na Kod short_open_tag = On 3) Zrestartuj apache'a -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 712 Pomógł: 23 Dołączył: 27.10.2003 Skąd: z kontowni Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
4) Zaklnij, że nadal nie działa.
5) Zapisz zmiany w pliku php.ini 6) Zrestartuj apache'a Sorry za OT, nie mogłem się oprzeć ;-) -------------------- "Coś się kończy, coś się zaczyna." Andrzej Sapkowski
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 740 Pomógł: 15 Dołączył: 23.08.2004 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mozesz uzywac nastepujacych par znakow
<?php ?> <? ?> <script language='php'> </script> <% %> a zamiast <?php echo 'cos' ?> wystarczy <?= 'cos' ?> Wszystko zalezy od konfiguracji serwera, dlatego zawsze polecam uzywac <?php ?> tym bardziej, ze niektore z wyzej wymienionych sposobow zostana w przyszlych wersjach php zabronione. Ten post edytował bigZbig 30.05.2006, 12:10:24 -------------------- bigZbig (Zbigniew Heintze) | blog.heintze.pl
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.07.2025 - 17:23 |