![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 9.01.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam mam problem, ponieważ nie wiem jak zrobić kweręde krzyżową, mam daną zwykłą tabele z winami
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 923 Pomógł: 9 Dołączył: 25.10.2004 Skąd: Rzeszów - studia / Warszawa - praca Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tabele wypisujesz po FROM i w WHERE dajesz kryterium zlacznia lub LEFT JOIN. A na przyszlosc jak zadajesz pytanie to wrzucaj strukture
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 9.01.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jestem niestety poczatkujacym programistą, wiec proszę mi podpowiedzieć co powienienem zmienić w kodzie:
Aby była to kwerenda krzyżowa. Pozdrawiam i Dziekuje:) |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 923 Pomógł: 9 Dołączył: 25.10.2004 Skąd: Rzeszów - studia / Warszawa - praca Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Patrzac na to wydaje mi sie ze to zadanie domowe lub jakies zaliczenie. Oczywiscie co w kodzie masz zmienic to zapytanie
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
PO wpisaniu jakiego kolwiek warunku dostaje rezultat:
Warning: mysql_fetch_row(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in c:\usr\krasnal\www\probaforum\index.php on line 11 a kod to :
________ Uzupełniłem bb Code ActivePlayer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 262 Pomógł: 21 Dołączył: 3.05.2004 Skąd: Sopot, Krakow, W-wa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A oto kolejna podpowiedz ![]() -------------------- Javascript, Coffeescript, Node.js, Mongo, CouchDb, chmury, workery & inne bajery - zycie jest zbyt krotkie aby miec nudna prace :)
|
|
|
![]()
|
|
Witam zrobilem to za pomoca tablicy asocjacyjnej oto kod:
czego wynikiemjest: Array ( [KADARKA] => Array ( [półsłodkie] => 9.49 ) [BEAUVILLON] => Array ( [półsłodkie] => 14.99 ) [CHARDONNAY] => Array ( [wytrawne] => 13.99 ) [CHATEAT] => Array ( [wytrawne] => 25.99 ) [IMIGLYKOS] => Array ( [słodkie] => 16.99 ) [LA MANCHE] => Array ( [słodkie] => 16.99 ) [ROSE BELMONDO] => Array ( [wytrawne] => 11.99 ) ) i mam pytanie jak uzyć funkcji list() i each() w moim przypadku ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 112 Pomógł: 20 Dołączył: 10.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat i mam pytanie jak uzyć funkcji list() i each() w moim przypadku szczyt lenistwa!manual: each" title="Zobacz w manualu php" target="_manual cytat z manuala: Cytat each() jest zazwyczaj używana w połączeniu z list() aby przejść przez tablicę. Oto przykład takiego zastosowania: bez jaj. tyle można samemu zrobić. pozdr. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przenoszę na Przedszkole bo widzę że autor nie ma problemu z bazą danych tylko z podstawami php i zmuszeniem się do przeczytania manuala.
I jeszcze jedno takie pytanie: "i mam pytanie jak uzyć funkcji list() i each() w moim przypadku" I poleci ostrzeżenie za lenistowo i niechęć do manuala. |
|
|
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
Co do pytania wczesniej to miales blad, bo zamiast :
powinienes dac :
bo Fracja (btw - chyba Francja ![]() |
|
|
![]() ![]() |