![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 246 Pomógł: 0 Dołączył: 28.09.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam mam taki problem, w bazie mam kodowanie ustawione jako utf8_general_ci i nie moge tego za nic poprawnie na stronie wyswietlic, daje charset utf-8 i sa krzki, co moge z tym zrobic?
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 24 Pomógł: 0 Dołączył: 1.05.2006 Skąd: Leżajsk\Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
może masz ten sam problem co ja
zobacz to: Forum php.pl - Konflikt kodowania Ten post edytował webik 29.05.2006, 16:33:45 -------------------- Errare humanum est
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 189 Pomógł: 0 Dołączył: 4.07.2004 Skąd: z neostrady Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Znowu. Co wyście się uparli na to kodowanie utf8_general_ci? To nie jest oznaczenie kodowania
![]() Zainteresuj się manualem mysql (zgaduję że o tą bazę chodzi) i zmiennymi: set character_set_connection='utf8' set character_set_results='utf8' set character_set_client='utf8' -------------------- pozdrawiam, Adam Kubiczek
kubiczek.eu |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 180 Pomógł: 0 Dołączył: 5.02.2006 Skąd: Bytom Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Ja mam u siebie w bazach (sama baza oraz wszystkie tabele/komórki) utf8_polish_ci i wszędzie mam PL znaczki...
Pozdravki -------------------- Warsztat: http://traktor.net.pl/
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 01:15 |