![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 77 Pomógł: 0 Dołączył: 29.05.2006 Skąd: /dev/null Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam! Mam taki duży problem. Otóż wyskrobałem kawałek kodu SQL w oparciu o tabele tymczasową, którego zadaniem jest wyświetlenie kilku pól z tabeli klienci i daty ostatniego wpisu z tabeli notatki. Tam gdzie nie ma żadnej notatki wstawiamy NULL. Sprawa jest taka, że wszystko działa pięknie w kleincie mysql-a tylko w żaden sposób nie wiem jak to zagnieździć w klauzuli mysql_query w php.
![]() Oto kod SQL:
do mysql_query próbuje wpakować taki kod ze zmiennymi sesyjnymi i POST:
Pomocy!!!! Czy ktoś wie jak to zamieścić w php? ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
w php kazde zapytanie nalezy wykonac oddzielnie, anie tak jak ty probujesz - wszystko razem.
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 77 Pomógł: 0 Dołączył: 29.05.2006 Skąd: /dev/null Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Problem z tym, że tak próbowałem i nic...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Moze pokaz nam jak probowales, a my ci powiemy gdzie popelniles ewentualne bledy
![]() ps: i nie zapomnij po kazdym zapytaniu dac mysql_error, bo moze ci pluje bledami. cos takiego: i tak dla kazdego zapytania no i pozbadz sie tych malp @ -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Tak to mniej więcej wygląda - po komentarzu szukanie w pozostałyh polach |
|
|
![]()
|
|
no ale czy ja nie wyraźnie piszę?
Cytat ps: i nie zapomnij po kazdym zapytaniu dac mysql_error, bo moze ci pluje bledami. cos takiego:
Kod php <?php mysql_query('zapytanie') or die(mysql_error()); ?> i tak dla kazdego zapytania no i pozbadz sie tych malp @ -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
DROP command denied to user 'lukasz'@'serwerownia.lan' for table 'tmp'
Chyba jestem w domu... Nie nadałem uprawnień do usuwania tabel dla żadnego uzytkownika. Trzeba zaprząc GRANT-a i zobacze co będzie... tylko mam jedno pytanie - nie chce nadawac uprawnień globalnych dlatego zdefiniowałem tylko uprawnienia do każdej z tabel osobno, czy do tempa mam tez okreslić uprawnienia i jak?
itd. i czy tak samo ma być z tmp tzn.
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.06.2025 - 16:59 |