![]() |
![]() |
-doncicci- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam wszystkich forumowiczow, i prosze z gory o nie zasypywanie mnie obelgami za ten temat, tylko jedno zdanie pomocy..wiem, ze sprawa jest banalnie prosta, ale ja juz 4 godzine sie nad tym mecze, od polnocy i nie dam za wygrana (czyt. pojde spac) jak tego nie zrobie.
Aplikacja wyglada tak: lista.php (odpowiada za wyswietlanie rekordow z bazy) usun.php (odpowiada za usuwanie rekordow z bazy) edytuj.php (odpowiada za edycje rekordow) Przy kazdym rekordzie w bazie mam line do edycji/usuniecia danego rekordu. Link do usuniecia rekordu wyglada tak:
Po kliknieciu DEL nastepuje egzekucja skryptu usun.php ktory wyglada tak:
Niby caly skrypt jest zakonczony powodzeniem, ale rekord NIE ZOSTAJE usuniety z bazy. Nie wiem co jest grane.. Ludzi dobrej woli prosze o pomoc, prosze mnie nie odyslac do google, bo ja probowalem juz na milion sposobow (literatura, mam pod reka php i MySql wyd. Helion; sciagalem skrypty open source i przegladalem ich kod aby znalezc podobny banał), poprostu jest tak czasem, ze trzeba kogos zapytac i to wlasnie robie ![]() Jezeli by ktos był taki uprzejmy to prosze napisac jak sie zabrac do edycji rekordu lub odeslac do jakiegos tutoriala. Syntax, samo zapytanie itd. rozumie, ale mam problem jak widac w przeslaniu zmiennych pomiedzy plikami. W moim zamysle chce aby to wygladalo tak: LISTA.php Wybieramy akcje USUN, przenosi nas na adres USUN.php?USER=5 Wybieramy akcje EDYTUJ, przenosi nas na adres EDYTUJ.php?USER=5 gdzie mamy formularz w ktorym mozemy wyedytowac potrzebne nam pola i zatwierdzic SUBMIT. Mam nadzieje, ze sie jasno wyrazilem. Pozdrawiam Kuba ![]() |
|
|
![]() |
-doncicci- |
![]()
|
Goście ![]() |
Moim spiacym oczom ukazal sie taki temat http://forum.php.pl/index.php?showtopic=47560&st=0, ktory sporo mi wyjasnil i chyba juz nie bedzie mojego problemu
![]() |
|
|
-doncicci- |
![]()
|
Goście ![]() |
Jednak nie
![]() Dalej ten sam problem. Niby wszystko gra, ale zapytanie nie zostaje pozytywnie zakonczone (edycja rekordu). Nie sugerowac sie @ przy mysqli, z polaczeniem wszystko ok jest. NIe wiem co moze byc grane :/ |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 252 Pomógł: 2 Dołączył: 4.12.2004 Skąd: Skierniewice Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Dodaj sobie mysql_error" title="Zobacz w manualu php" target="_manual i zobaczysz gdzie robisz błąd
poza tym komunikat będzie ci się wyświetlał zawsze, obojętnie czy usuniesz czy nie, powinieneś raczej to sprawdzać za pomocą mysql_num_rows" title="Zobacz w manualu php" target="_manual -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 05:29 |