![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 96 Pomógł: 3 Dołączył: 15.04.2003 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zastanawiam się ostatnio czy takie rozwiazanie byloby skuteczne.
Gdy ilosc odwiedzin strony zwieksza sie kilkunastokrotnie (niewazne jak to zbadam), ustawiam plik .htaccess aby wymagal autoryzacji HTTP. Odciazam wowczas serwer bo wysyla tylko naglowki zamiast calej strony, jednak z drugiej strony i tak musi cos wyslac wiec ... jak myslicie? -------------------- Linux is like wigwam, no windows, no gates and an apache inside.
Mój blog łebmasterski (po angielsku) Web Development Blog. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 597 Pomógł: 30 Dołączył: 19.02.2003 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie rozumiem tego rozwiazania. I co to ma powodowac? Ze uzytkownicy zamiast strony zobacze logowanie?
![]() -------------------- Zapraszam na mój php blog, tworzenie stron.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 171 Pomógł: 0 Dołączył: 17.12.2003 Skąd: Krakół Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W apache masz coś takiego jak MaxClients lepiej tego użyć niż tak kombinować, zgadzam się z przed mówcą.
-------------------- escape from the execution is futile.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 96 Pomógł: 3 Dołączył: 15.04.2003 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
I co to ma powodowac? Ze uzytkownicy zamiast strony zobacze logowanie? ![]() Dzieki za konstruktywna krytyke Twoj post byl bardzo pomocny. ![]() Wlasciwie to ma to powodowac to ze uzytkownicy wogole cos zobacza, jezeli wiesz na czym polega DDoS. Chodzi mi o to zeby zatrzymac boty (ktore prawdopodobnie nie beda potrafily sie zalogowac) a tym samym serwer nie bedzie musial przetwarzac i wysylac duzej ilosc danych do takiego bota. Tomekp zastanawialem sie nad MaxClients ale z tego co sie orientuje to MaxClients mozna dac tylko w httpd.conf a mi chodzilo o .htaccess -------------------- Linux is like wigwam, no windows, no gates and an apache inside.
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 597 Pomógł: 30 Dołączył: 19.02.2003 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a moze ty nie umiesz czytac, ze nie ma aktualnie metody na zabezpiczenie sie przez tego typu atakami?
![]() ![]() -------------------- Zapraszam na mój php blog, tworzenie stron.
|
|
|
![]()
|
|
Hehe rzeczywiscie zabawne bo nigdzie nie napisalem ze to jest na 100% skuteczny sposób tylko pytałem co to da.
Wystarczylo powiedziec ze nic nie da -------------------- Linux is like wigwam, no windows, no gates and an apache inside.
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 984 Pomógł: 41 Dołączył: 16.03.2002 Skąd: Płock Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no nic nie da.. jakbys chcial kolega zademonstruje ci jak dziala mass ping, czy Syn Flood.. ale to zaraz cale lacze sie na tydzien zapycha
![]() Ten post edytował em1X 10.06.2006, 22:19:21 -------------------- eh, co polska wódka to polska wódka
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 6.07.2025 - 20:39 |