![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 26.05.2006 Skąd: Rzeszów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
![]() mam utworzoną bazę z newsami i takie zapytanie mysql ktore mi wypisuje newsy z bazy:
hmm no i mam tylko mały problem...poznieważ neiweim jak przerobić to zapytanie żeby wypisało mi newsy według najnowszej daty czyli według (dodano)...mają się ukazywać najnowsze na początku.... Macie jakiś pomysł ![]() Z góry dzięki ![]() -------------------- php i C++ tym można żyć:D
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
Twoje pole 'dodano'... czy to pole jest typu 'date' lub 'datatime' w bazie danych?
Jesli tak, to po prostu dodaj w klauzuli 'SELECT' warunek sortujacy rekordy wg tego pola np. SORT BY dodano -------------------- To think for yourself you must question authority and
learn how to put yourself in a state of vulnerable, open-mindedness; chaotic, confused, vulnerability, to inform yourself. Think for yourself. Question authority. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 26.05.2006 Skąd: Rzeszów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dodano jest typu datatime....
A gdy zrobiłem takie zapytanie:
Mój serwer mysgl zwrocił mi błąd: #1064 - Something is wrong in your syntax obok 'SORT BY dodano LIMIT 0, 30' w linii 1 CZyli jak miało by wyglądać to zapytanie? ![]() -------------------- php i C++ tym można żyć:D
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 251 Pomógł: 13 Dołączył: 15.09.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
![]() -------------------- Everything should be made as simple as possible, but not simpler. - A.Eainstein
|
|
|
![]()
|
|
Zrobiłem tak i jest wszytko ok:
Dzięki wszystkim!! :roll2: -------------------- php i C++ tym można żyć:D
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.06.2025 - 11:26 |