![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 27.05.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zainstalowalem apacha, php i mysql
php dziala (sprawdzalem info.php) apache tez, a przy sprawdzeniu mysql wyskakuje
wiem ze musze zmienic cos w konfiguracji php ale co??:/ Ten post edytował RASTA_TRANS 27.05.2006, 13:33:41 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 297 Pomógł: 0 Dołączył: 17.01.2003 Skąd: Tarnów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A pod jakim systemem instalowałeś
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 27.05.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
instalacja byla pod win XP
korzystalem z takich skladnikow: mysql-5.0.20-win32 apache_2.0.55-win32-x86-no_ssl php-5.1.2-Win32 phpMyAdmin-2.6.4-pl1 i jak wyskakuje mi ten komunikat to pozniej mam odnosnik do dokumentacji i tam jest cos takiego:
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 297 Pomógł: 0 Dołączył: 17.01.2003 Skąd: Tarnów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
sprawdź sobie co masz ustawione w php.ini
np: extension_dir =c:\usr\php\extensions generalnie chodzi oto czy przy tej zmiennej masz znak ; czy nic albo czy jest odpowiednia ścieżka Ten post edytował JOHNY 27.05.2006, 16:08:45 |
|
|
![]()
|
|
cos w tym jest bo nie mialem nic tam wpisanego ale zgodnie z Twoja wskazowka uzupelnilem i teraz jest tak:
; Directory in which the loadable extensions (modules) reside. extension_dir = "c:\serwer\php\ext\" oczywiscie sciezke podalem tam gdzie mam php zainstalowane i nadal nic ale jak sprawdzam w Services w apachu to wyswietla ze usluga MySql jest uruchomiona nawet na stronie php nie wyskakuje sekcja MySql:/ Ten post edytował RASTA_TRANS 27.05.2006, 18:20:19 |
|
|
![]()
|
|
Hmm a może nie masz odpalonego mysql
![]() enwentualnie spróbuj uaktywnić mysql.dll usuń mu w php.ini ; Hmm sam nie wiem juz |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 382 Pomógł: 0 Dołączył: 29.11.2005 Skąd: :jestem(); Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Poszkaj w folderze gdzie masz zainstalowanego Mysql`a folderu BIN i w nim pliku wykonywalnego mysql.exe - spróbuj go odpalić , mogą pojawić się błędy i napiszesz nam jakie
![]() -------------------- Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
|
|
|
![]()
|
|
cos czuje ze to bedzie ciezka sprawa z tym moim tematem
![]() ok, odpalilem ten plik i mam cos takiego: C:\serwer\mysql\bin>mysql.exe mysql.exe: Character set 'latin2' is not a compiled character set and is not specified in the 'C:\mysql\\share\charsets\Index.xml' file i co dalej z tym robimy?? ![]() |
|
|
![]()
|
|
moze nie skopiowalem gdzies jakiegos pliku :/
[1.20] I receive the error "cannot load MySQL extension, please check php Configuration". To connect to a MySQL server, php needs a set of MySQL functions called "MySQL extension". This extension may be part of the php distribution (compiled-in), otherwise it needs to be loaded dynamically. Its name is probably mysql.so or php_mysql.dll. phpMyAdmin tried to load the extension but failed. moze chodzi o te pliki mysql.so albo php_mysql.dll ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 262 Pomógł: 21 Dołączył: 3.05.2004 Skąd: Sopot, Krakow, W-wa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Moze lepiej zainstalowac WampServer zamiast improwizowac i sie meczyc ?
|
|
|
![]()
|
|
ok, zainstalowalem tego Wampa
![]() ale tamto i tak musze zrobic, nie odpuszcze ![]() pozdro i dzieki za wszystki odpowiedzi |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 923 Pomógł: 9 Dołączył: 25.10.2004 Skąd: Rzeszów - studia / Warszawa - praca Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
JOHNY
Cytat A pod jakim systemem instalowałeś ![]() A ja potrafie zainstalowac w zupelnie innej kolejnosci, wiec to co piszesz nie jest prawda. -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 00:18 |