![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 26.05.2006 Skąd: Rzeszów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!!
Mam taki oto problem: Zrobiłem system newsów oparty na bazie danych MySQL no i wszystko chodziło tak jak należy....a ostanio zrobiłem tez system komentarzy an mojej stronce i po tej operacji newsy przestały chodzić oto kod do wyswuetlania newsów:
a teraz mam jakiś problem z tym:
Ponieważ pokazuje mi się taki komunikat: Warning: mysql_fetch_assoc(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in c:\usr\krasnal\www\strona\index.php on line 89 " title="Zobacz w manualu php" target="_manual Proszę o pomoc ![]() Będe wdzięczny za jakie kolwiek rozwiązanie!! ![]() Z góry dzięki!! Ten post edytował lukaasek 26.05.2006, 17:33:08 -------------------- php i C++ tym można żyć:D
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 171 Pomógł: 0 Dołączył: 17.12.2003 Skąd: Krakół Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sprawdź sobie zapytanie do bazy bo jak na moje oko, to nic nie pobiera, zmienna $query jest pusta i dlatego taki komunikat.
-------------------- escape from the execution is futile.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 26.05.2006 Skąd: Rzeszów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Z zapytaniem jest chyba wszystko wporządku bo wczesniej działało.....
A masz jakąś propozycję jaki może być w nim błą bo ja nie widze ![]() ![]() Chodzi Ci o:
![]() -------------------- php i C++ tym można żyć:D
|
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator wortalu Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 960 Pomógł: 39 Dołączył: 21.10.2003 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mysql_fetch_assoc() wywali błąd (dokładnie taki jak pokazałeś) jeśli zbiów wyników zapytania będzie pusty.
Zanim wejdziesz do pętli sprawdź czy sa jakieś wyniki:
|
|
|
![]()
|
|
Cos jest jednak z tym zapytaaniem do bazy:(
ponieważ gdy użyłem echo mysql_error(); to pokazało mi błąd: Unknown table 'newsy' in field list czyli tak jakby nie istaniła ta tablica w bazie a ona istnieje pod nazwą newsy.... juz sam niewiem co sie mogło stać...stało się tak po tym jak dodałem drugą tabelę do tej bazy która miała mi przechowywać komentarze..... Macie jakis pomysł ![]() -------------------- php i C++ tym można żyć:D
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 898 Pomógł: 48 Dołączył: 2.11.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wyświetl sobie zapytanie jakie generuje twoj kod np
a potem sprobuj to zapytanie wrzycic do phpMyAdmin i kombinuj z nim tak dlugo aż znajdziesz błąd - nikt raczej nie zgadnie jaką literówkę popełniłeś albo co się zmieniło w twoim skyrpcie. |
|
|
![]()
|
|
Dobra zrobiłem prostsze dużo zapytanie i wyświetla mi wszystkie newsy
![]() Zrobiłem to tak:
Tylko wtedy wruca wszystkie newsy za koleją.....a jak moge zrobić żebby zwracało uwagę na datę czyli wyświetlało newsy od najnowszysch.... Jak przerobić to zapytanie? ![]() -------------------- php i C++ tym można żyć:D
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 15:35 |