![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 472 Pomógł: 8 Dołączył: 14.03.2004 Skąd: Rzeszów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak użyć dwóch konstruktorów?
Wywala bład Fatal error: Cannot redeclare Cos::__construct() in ... -------------------- I need TP for my bunghole!!!
Mój nowy przyjaciel - tytanowa płytka na stałe ------------------------------------------------------ AEGEE, kwiaciarnia rzeszów , notariusz rzeszów, zakład krawiecki rzeszów, paweł jakubowicz |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie ma takiej opcji
robi to samo -------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 112 Pomógł: 20 Dołączył: 10.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wygląda to tak jakbyś chciał użyć przeciążania obiektów (overloading).
Niestety, w php nie da rady w taki sposób tego rozwiązać. nie wiem jak to wyglada akurat w przypadku konstruktora, ale normalnie mozesz chyba uzyc magicznej metody _call która będzie łapała odwołania do metod które nie zostały w klasie zdefiniowane i w tej metodzie na podstawie otrzymanych danych dalej decydowac co robic. W PHP4 bedziesz musiał dodatkowo zaznaczyc, ze instancja danej klasy ma być przeciążana. (overload" title="Zobacz w manualu php" target="_manual). Nie jestem tez pewien czy w ten sposob w PHP4 nie uzykasz jedynie __set i __get. pozdr. Ten post edytował siemakuba 26.05.2006, 16:28:35 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 01:11 |